23 Eylül 2024 Pazartesi

Ankara'da katledilen Sibel Kaman için eylem yapıldı

Balıkesir'de boşandığı Sezgin Zilkaya tarafından katledilen Sibel Kaman için açıklama yapan Batıkentli Kadınlar, asıl katilin İstanbul Sözleşmesi'nden geri çekilmek isteyenlerin olduğunu belirtti. 

Batıkentli Kadınlar, Balıkesir'in Edremit ilçesinde ayrıldığı Sezgin Zilkaya tarafından çıkarılan tedbir kararına rağmen katledilen Sibel Kaman için eylem yaptı.

"Sibel'in katledilmesini tolere etmiyoruz" ve "İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" yazılı pankartların açıldığı, Sibel Kaman'ın fotoğraflarının taşındığı eylemde, iktidarın kadın düşmanı politikalarının kadına yönelik şiddeti derinleştirdiği kaydedildi. 

Batıkentli Kadınlar'ın çağrısını yaptığı eyleme Ankara'nın dört bir yanından kadınlar katıldı. Batıkent Meydan'da toplanan kadınlar bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada kadın düşmanı politikaların kadına yönelik şiddeti derinleştirdiği belirtildi. Açıklamada, "Nitekim bunun son örneği Balıkesir Edremit Akçay'da yaşanmıştır. Boşandığı eşi tarafından sürekli tehdit ve taciz edilmesinden kaynaklı karakola gidip suç duyurusunda bulunup tedbir kararı çıkarılmasına rağmen 2 gün önce Akçay'da iş yerinde katledilen Sibel Kaman, bu yasalar uygulanmadığı için katledilmiştir. Sibel'in katili sadece eski eşi Sezgin Zilkaya değildir. Sibel'in katili Sibel'i koruyacak yasaları uygulamayanlardır aynı zamanda. Sibel'in katili kadınların yaşam güvencesi olan İstanbul Sözleşmesini uygulamak yerine bu sözleşmeden geri çekilmek isteyenlerdir" denildi. 

Eylem sloganlarla sona erdi.