25 Eylül 2024 Çarşamba

Ankara'da gözaltındaki kadınların dosyasına kısıtlılık kararı

Ankara'da gözaltına alınan kadınların sayısı 9'a yükseldi. Dosyaya kısıtlılık kararı getirildiği öğrenilirken, soruşturam savcısının da hakaretlerde bulunduğu belirtildi.

Ankara'da evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alınanların sayısı 9'a yükseldi. Ankara Emniyet Müdürlüğü TMŞ'de tutalan kadınlar hakkında açılan soruşturma dosyasına kısıtlılık kararı getirildiği öğrenildi.

Avukatlar, gözaltındaki kadınlarla görüştü ancak savcılık ile görüşme talepleri reddedildiği için soruşturmaya dair bilgi edinedi.

Operasyon kapsamında HDP Ankara eski il yöneticisi Derya Bakır, HDP Çankaya ilçe yöneticisi Hanım Binici, HDP üyesi Meryem Kiraz, KHK ile ihraç olan Demokratik Alevi Derneği (DAD) üyesi Sevgi Sazan Kişin ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) çalışanı Newroz Kırkaya, HDP Kadın Meclisi üyesi Ayşe Merve Aytemur, Zozan Yeliz Yıldırım, Nazan Ökmen ile Ayfer Apaydın gözaltına alındı.

MECLİS'TE AÇIKLAMA
HDP İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, gözaltılara ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Beştaş, gözaltına alınan kadınlardan Nazan Ökmen'in engelli ve yatağa bağımlı bir eşi olduğunu ve gözaltı sırasında güvenlik güçlerinin durumu savcıya bildirmesine rağmen Ökmen'in gözaltına alındığını belirtti.

Ökmen'in eşinin durumuna dair avukatlar tarafından başvuru yapıldığını aktaran Beştaş, "Kolluk gücü orada savcı hanımı bir kez daha aramış, alırsak eşini hareket edemeyecek durumda demiş, avukatlar gözaltına alınmasına itirazda bulunmuş. Ancak savcı itiraz dilekçesini almadığı gibi gözaltına alınanlar hakkında dilim varmıyor, çok ağır içerikli bir küfürde kullanıyor. Gözaltındakilere ilişkin doğrudan yargısını küfürle ifade ediyor. Terbiyem ve karakterim izin verseydi, söylerdim. Ama bu savcının ifadeleri avukatlar ve gözaltındakiler tarafından biliniyor" dedi.

Konunun takipçisi olduklarını ve savcı hakkında şikayette bulunacaklarını kaydeden Beştaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı'na savcı hakkında gerekli işlemlerin yapılması için çağrı yaptı.