1 Ekim 2024 Salı

Ankara'da Gezi protestosu: Hükümet istifa

Ankara'da emek, meslek örgütlerinin çağrısıyla Gezi davasında verilen siyasi karar protesto edildi. Kararın kabul edilemez olduğunun altı çizilen eylemde, "Hükümet istifa" sloganı yükseldi. 

Gezi davasında verilen siyasi karar Ankara'da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçiler Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Ankara Tabip Odası ve Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın (ASMMO) çağrısıyla Ulus Atatürk Heykeli önünde protesto edildi. 

Eylemde, "Geziyi Savunuyoruz, Karanlık gider Gezi kalır" pankartı asılırken, "Gençliğin öfkesi saracak her yeri", "Bunların hiçbiri onları kurtaramayacak", "Bu düzeni mutlaka yıkacağız", "Bugünlerin hesabını soracağız" pankartları taşındı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sol Parti, Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) EMEP Partisi ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Basın metnini okuyan Özgür Topçu, Gezi'nin bu ülke tarihinin en demokratik, en barışçıl, en yaratıcı, en katılımcı, en kapsayıcı, en kitlesel hareketi olduğunu belirtti. Emek ve meslek örgütleri olarak, bu hukuksuzluğu reddettiklerini ve başta, "Gezi Parkı park olarak kalsın" diyen arkadaşları ve demokratik hakkını kullananlara yönelik cezaların kabul edilemez olduğunun altını çizen Topçu, "Başta Gezi Parkı olmak üzere ülkemizin yeşiline, doğasına, parkına sahip çıkacak demokratik bir ülke mücadelesinden vazgeçmeden delillere dayanan objektif ve tarafsız bir adalet sistemi kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Bu ülke tarihinde bir onur sayfası olarak yer alan Gezi direnişini, bu ülkenin geleceğine sahip çıkan demokrasi ve özgürlük çığlığını susturamayacaksınız. Bu ülkenin eşitlik, özgürlük ve adalet umudunu kirletmenize asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Eylem, "Her yer Taksim her yer Gezi", "Bu daha başlangıç mücadele devam" ve "Hükümet istifa" sloganları ile sona erdi.