1 Ekim 2024 Salı

Ankara'da 'Barış zinciri'nin engellenmesine tepki

Ankara Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, 103 kişinin yaşamını yitirdiği gar önünde yapılmak istenen "Barış zinciri" eyleminin engellenmesine tepki gösterdi. HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, polisin 65 yaşındaki PM üyeleri Aydın Erdoğan'ın darp edilerek gözaltına alındığını belirtti.

Ankara Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) "Demokratik Mücadele Programı" kapsamında IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Gar Meydanı'nda yapmak istediği "Barış Zinciri" eyleminin engellenmesini protesto etti. 

HDP Ankara İl Örgütü'nde yapılan açıklamaya HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ile milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Habip Eksik ve Abdullah Koç'un yanı sıra HDP bileşeni siyasi partilerin temsilcileri, PM ve MYK üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

HDP İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, Ankara Gar Meydanı'nda 10 Ekim 2015'te yaşamını yitiren 103 kişiyi anmak istediklerini, ancak polisin uzun bir süredir baskı uyguladığını ve hukuksuz bir şekilde anmayı engellediğini ifade etti. Sinemillioğlu, "Bu sabah vekillerimiz Ankara Garı'nda beklerken bize yoğun bir şekilde saldırdılar. Milyonlarca insanın oyunu alan bir partinin, parti binalarına sıkıştırılması utançtır. Bir gün adalet ve barış herkese lazım olacak, bunlar gidecek biz kazanacağız" dedi.

'MEYDANDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Barış talep eden insanların katledildiği yerde anma gerçekleştirmek istediklerini belirten HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "O kadar insanın orada katledilmesi bu devletin utancıdır. Biz faşizm koşullarında yaşıyoruz. Biz bu ceberut iktidarın maşalarının sonsuza kadar kalmayacağını biliyoruz" şeklinde konuştu.

PM üyesi 65 yaşındaki Aydın Erdoğan'ın polisler tarafından yerlerde sürüklenerek ve sırtına basılarak gözaltına alındığını hatırlatan Kerestecioğlu, "Bizim silahımız, copumuz yok. Polisler telsizleri ile insanların başına vurmaya kalkıyorlar. Bu ülkede insanların bu kadar mutsuz olmasına üzülüyoruz. Bütün muhalif güçlerin bu mücadeleyi büyütmesini bekliyoruz" diye belirtti.

ADALET BAKANINA ÇAĞRI
Etkinliği engelleyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Kerestecioğlu, Giresun'da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting düzenlemesine tepki gösterdi. Kerestecioğlu, devamında şunları söyledi: "Halk sağlığını tehlikeye atıyorlar. Barışçıl toplantı gösteri hakkımızı ihlal ediyorlar. Adalet Bakanını göreve çağırıyorum. Adalete susadı insanlar, artık susmasınlar. Bu ülkede ki gerçek muhalefet partisi HDP'dir, olmaya da devam edecek."