23 Eylül 2024 Pazartesi

Ankara'da Azra ve Emine için yapılan eyleme polis saldırısı

Ankara'da katledilen Azra ve Emine için yapılmak istenen eyleme polis saldırdı. Saatlerce ablukada bekleyen kadınları işkenceyle gözaltına aldı.

İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, "Azra ve Emine için isyandayız" demek için Çankaya Belediyesi önünde açıklama yapmak istedi.

Polis, toplanan kadınları belediye önünde ablukaya alarak engellemek istedi. Kadınlar polisin engelleme girişimine "Kadın, yaşam, özgürlük" ve "İstanbul sözleşmesi yaşatır" sloganlarıyla tepki gösterdi.

Kadınlar polis ablukası altında "Azra ve Emine için isyandayız", "Adalet biziz, susmayacağız" ile "Yasalar sokakta yazılır" dövizleri açarak beklemeye başladı.

Kadınların bekleyişi sürerken polis Jinnews muhabiri Sevim Sütçü’nün kimliğine el konuldu. Sütçü, polisler tarafından "Çekim yaparsan gereken işlemleri yapacağız, seni gözaltına alacağız" denilerek tehdit edildi. Sütçü’nün tepki göstermesi üzerine polisler kimliğini iade etti.

Çankaya Belediyesi önünde ablukada olan kadınlar gazetecilerin alandan uzaklaştırılması ve ablukaya alınmalarını "Tayyip kaç kaç", "Jin Jiyan Azadi" sloganları ile protesto etti. Kadınlara müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.