21 Eylül 2024 Cumartesi

Ankara Kadın Platformu: Tecavüzü aklamanıza izin vermeyeceğiz

Uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüze maruz kalması sonrası yaşamına son veren İpek E. için basın açıklaması yapan Ankara Kadın Platformu, tüm kadınlara istismar ve tecavüzün aklanmasına karşı birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

Ankara Kadın Platformu, Uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne maruz kaldığı için yaşamına son veren İ.E. için basın açıklaması yaptı.

Tüm Bel-Sen Genel Merkezi'nde yapılan basın açıklamasında knuşan Zeynep Ülger, "Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok, tecavüzü aklamanıza izin vermeyeceğiz demek için toplandık" dedi. İpek'in yaşamını yitirmesinin ardından Musa Orhan'ın sosyal medyadan yükselen tepkiler ve kadınların mücadelesi sonucu yakalandığına dikkati çeken Ülger, "Zeynel Abakarov, Hasan Bilgili, Şirin Ünal gibi sayısız şüpheli yargılanmadan, ceza almadan aramızda dolaşıyor. Çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz suçlarının, tüm Türkiye'de büyük bir sorun olduğunu biliyoruz. Ancak Kürt kentlerinde özellikle devlet bu istismar ve tecavüz olaylarına göz yumuyor. Çocuklara ve kadınlara yönelik taciz ile tecavüzün sistematik biçimde devrede olması ve bu saldırıların faillerinin korunması bu saldırıların özel savaş politikalarının bir parçası olarak uygulandığını göstermektedir" diye belirtti.  

'DEVLET TACİZ VE TECAVÜZÜ ÖRTÜYOR'
Dersim, Şırnak, Ağrı, Mardin başta olmak üzere Kürt illerinde polis ve askerlerin gerçekleştirdiği tecavüz ve cinsel istismarları anımsatan Ülger, "Failler tutuklanmayıp adeta sırtları sıvazlanarak serbest bırakıldı. Arkasında devleti gören kolluk eliyle gerçekleşen tecavüz ve cinsel saldırı olayları cezasızlık ile sonuçlandığı için daha fazla yayılmaya devam ediyor. Çok açık ki, Devlet taciz ve tecavüzü örtüyor, tacizciyi koruyor. Oysa devletin görevi; suçu aklamak değil, tecavüzcüyü tutuklamaktır. Cinsel istismar ve tecavüz failleri cezalandırılmadıkça, bu tür suçlar artmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

KADINLARA ÇAĞRI
İstanbul Sözleşmesi'nden geri çekilme tartışmalarına değinen Ülger, "Biz kadınlar, bedenimize yönelik her türlü saldırılara karşı, taciz, tecavüz ve istismar suçlarına karşı her alanda, her platformda sesimizi yükseltmeye; birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki, kadınlar birlikte ise güçlüdür, biz biliyoruz ki kadın dayanışması erkek egemenliğinden daha güçlü ve örgütlüdür. Tüm kadınlara çağrımızdır; gelin birlikte istismar ve tecavüzün aklanmasına karşı mücadele edelim" diye kaydetti.