30 Eylül 2024 Pazartesi

Ankara Garı'nda 57. buluşma: Bu süreci yürütecek inancımız, adalete inadımız var

10 Ekim 2015'de gerçekleşen Ankara Gar Katliamında yaşamını yitirenler anıldı. 10 Ekim'in katliamlar silsilesinin 3. ayağı olduğuna dikkat çeken Mehtap Sakinci, Suruç katliamında yaşamını yitirenleri de hatırlattı. Sakinci "Bugün 104 değil 137 kişiyi anacağız. Aynı kaderi ve katliamı yaşamak zorunda olan insanlar olduk. Bu süreci yürütecek inancımız, adalete inadımız var" dedi.

Ankara Gar katliamında yaşamını yitirenler, katliamın 57'inci ayında anıldı. Eyleme, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Suruç katliamı için çalışma yürüten Gençlik Örgütleri de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan 10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci, katliamın 57. ayında yine burada olduklarını belirterek, "Bugün burada yalnız değiliz, bizimle aynı kaderi paylaşan, katliamlar silsilesinin 3. ayağı olan bizler, bugün 104 değil 137 kişiyi anacağız" dedi.

"Her şeyden önce adalet diyeceğiz" diyen Sakinci, 5 yıllık süreçte Ankara ve Suruç'ta hayatını kaybeden ve yararlanan kişilere adalet gelmediğine dikkat çekti.

'SÜREÇ DAYANIŞMAYLA İLERİ GİDECEK'
Sakinci, "Biz bu ülkede her zaman ocağına ateş düşen insanlardan olduk" dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: "Barış mücadelesi veren herkesin ocağına düşen, acıydı. Bugün burada dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu anlarken, çok fazla ortak noktamız olduğunu görüyoruz. Bu zamana kadar getirdiğimiz süreç dayanışmayla ileriye gidecek. 5 yılda gördüğümüz şey, acı paylaşılarak hafifliyor."

10 Ekim 2015'te insanların yaşanan katliamlara dur demek için bir araya geldiğini kaydeden Sakinci, "Aynı kaderi ve katliamı yaşamak zorunda olan insanlar olduk. Bu süreci yürütecek inancımız, adalete inadımız var" diye konuştu.

Katliamların yargı sürecine de değinen Sakinci, "Hala ilerlemeyen yargı sürecinden bahsediyorsak, daha fazla bir arada olmaya ihtiyaç var. Suruç yargılamalarının tanığıyım, davanın cezaevi kampüsünde ne kadar kötü koşullarda yapıldığını teşhir etmek istiyorum" diye kaydetti.

Sakinci, "Suruç'a giderken heyecan yaşayan genç arkadaşlarımızın heyecanı hala burada" dedi ve 16 Temmuz saat 9.30'da Ankara 4 Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek olan davaya herkesi davet etti.

Ayrıca Sakinci, katliamın 5 yılı 10 Ekim 2020'de Demokrasi Meydanı’nda anıt çalışmalarının başlayacağını bildirdi.

20 TEMMUZ'DA GÜVENPARK'A ÇAĞRI
Ardından Gençlik Örgütleri adına söz alan Şamil Parlak, "Bizler, yoldaşlarını kaybedenler olarak coğrafyanın dört bir yanından yoldaşlarımızı anmak için çağrılar gerçekleştiriyoruz. Ülkenin her yerinde fotoğraflarını elimize alarak mücadelelerini sürdürüyoruz" diye söyledi.

"Trabzon'dan Hakkari’ye, her yerden yola çıkıp katledilenleri anmak için 5 yıldır sokaklardayız" diyen Parlak, 10 Ekim ile Suruç arasındaki devlet bağlantısına dikkat çekti.

Parlak, kavgayı sürdürmek, düşleri büyütmek için 20 Temmuz'da herkesi Güvenpark'a çağırdı.