25 Eylül 2024 Çarşamba

Ankara Gar Katliamı 90'ıncı ayında

Ankara Gar Katliamı'nın 90'ıncı ayında konuşan Mehtap Sakinci Coşgun, "İktidar değişse de değişmezse de biz adalet talebimizi sonuna kadar götürüp faillerin yargılandığı günlerden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DAİŞ'in bombalı saldırısı sonucu Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren 104 kişi, katliamın 90'ıncı ayında gar önünde anıldı. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı anma saygı duruşuyla başladı.

Açıklama yapan 10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamın üzerinden 90 ay geçmesine rağmen faillerin yargılandığı bir kovuşturmanın yürütülmediğine dikkat çekti. Yine bir seçim sürecinde olduklarına işaret eden Coşgun, "'İki seçim arasında olanları konuşursam yer yerinden oynar' diyenlerin bu seçim sürecinde çok iyi yol aldığını görüyoruz. Oysa ki bizler 90 aydır gerçek sorumluların yargılanmadığı bir sürecin içerisindeyiz. Şimdi kimse bize boş vaatlerde bulunmasın. Bu ülkede gerçek demokrasiye sahip çıkan insanlar olarak bize verilen sözlerin tutulacağı günleri bekliyoruz" dedi.

10 Ekim Katliamı aydınlatılmadığı sürece halkın can güvenliğinin olmadığına ve Türkiye'de gerçek adalete ulaşılamayacağına dikkat çeken Coşgun, "Ankara'nın göbeğinde patlayan bir bombayı yok saydılar. 90 aydır gelmeyen bir baharla karşı karşıyayız. O yüzden vaatlere de karnımızı tok. Bu katliamda kimin parmağı varsa her birinin tek tek yargılandığı günlerin gelmesi hayali ile yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki katliamlarla yüzleşilmesi gerektiğinin altını çizen Coşgun, "Kimse yılgınlığa düşmeyecek, adalet talebini yükseltmeye devam edecek. İktidar değişse de değişmezse de biz adalet talebimizi sonuna kadar götürüp faillerin yargılandığı günlerden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Anma boyunca, "10 Ekim'i unutma, unutturma" sloganı atıldı.