23 Eylül 2024 Pazartesi

Amedspor-Sakaryaspor maçı öncesi sağduyu çağrısı

Diyarbakır?daki işveren örgütleri ve taraftar grupları, yarın oynanacak Amedspor-Sakaryaspor maçı öncesi taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Barosu ile işveren örgütleri ve taraftar grupları, yarın oynanacak Amedspor-Sakaryaspor maçına ilişkin DTSO binasında basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamaya, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Amedspor Kulüp Başkanı Ali Karakaş, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Metin Kılavuz'un yanı sıra Amedspor taraftar grupları ile işveren örgütleri temsilcileri katıldı. Açıklama yapan Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Metin Kılavuz, provokasyon uyarısında bulundu.
 
Kılavuz, "Daha önce de sert bir şekilde ifade etmiş, benzeri olayların bir daha yaşanmaması için ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarına hassasiyetlerimizi iletmiştik. 2 Mart 2019 Cumartesi günü Amedspor'un ev sahipliğinde Sakaryaspor'u konuk edeceğiz. Bizim tarihi ve kültürel altyapımızda ev sahipliğinin önemi ve değeri büyüktür" dedi.
 
'DİYARBAKIR HALKI PROVOKASYONA GELMEYECEKTİR'
 
Sakaryaspor maçında yaşanan olaylara birilerinin rövanşist duygular ile yaklaşabileceğine dikkat çeken Kılavuz, "Ama o birileri bilmeli ki; Diyarbakır halkı provakatif ve rövanşistlerin amaçlarına asla hizmet etmeyeceklerdir. Bu şehir daha önceki yıllarda da sportif anlamda bu türden yaklaşımlardan olumsuz etkilendi. Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşananlar, Diyarbakırspor'umuzun düşüş sürecinin adeta başlangıcı olmuştur. Bizler Diyarbakır şehrinin sivil toplum ve meslek örgütleri olarak bir kez daha böylesi bir sürecin Amedspor nezdinde yaşatılmasına müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
 
"Amedspor atkılarımızla, formalarımızla, coşkulu bir şekilde Amedspor'a destek olalım"
 
Barış ve hoşgörü şehri olan Diyarbakır'ın dün olduğu gibi yarın da barışçıl ve misafirperver yaklaşımını en üst düzeyde sergileyeceğini dile getiren Kılavuz, "Spor; bize göre barışa ve kardeşliğe hizmet eden etkinlikler bütünüdür. Bu duygu ve düşüncelerle; 2 Mart 2019 Cumartesi günü tüm Diyarbakır halkı ve spor sevenlerini Amedspor atkılarımızla, formalarımızla, coşkulu bir şekilde Amedspor'a destek olmak üzere Amedspor-Sakaryaspor maçına davet ediyoruz" dedi.
 
SAKARYA'DA NE OLMUŞTU? 
 
TFF 2. Ligin 7. haftasında Sakaryaspor-Amedspor, Sakarya'da karşı karşıya gelmişti. Maç başlamadan önce statta, "Ölürüm Türkiyem" şarkısı çalınmış, şarkıyla birlikte dev ekranda askeri operasyon görüntüleri yayınlanmıştı. Yeni Sakarya Atatürk Stadı'nda oynanan maçı, Sakarya 2-0 kazandıktan sonra da Sakaryaspor taraftarları, önce Amedspor kulübesine saldırmış ardından da Amedspor'un soyunma odasına giderek futbolculara ve teknik heyete saldırmıştı. 
 
AÇIKLAMA YAPAN KURUMLAR
 
Açıklama yapan kurumların isimleri şöyle: "Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşinsanları Dernekleri Federasyonu, Diyarbakır Sanayici ve İşinsanları Derneği, Doğu ve Güneydoğu İşkadınları Derneği, Diyarbakır Organize Sanayi İşinsanları Derneği, Diyarbakır İşkadınları Derneği, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İşadamları Adamları Derneği, Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu, Amedspor Direniş Taraftarlar Derneği, Amedspor Barikat Taraftarlar Derneği, Amatör Spor kulüpleri Federasyonu, Türkiye Antrenörler Derneği Diyarbakır Şubesi."