23 Eylül 2024 Pazartesi

Amedspor kaptanına ömür boyu futboldan men cezası

PFDK, Amedspor-Sakaryaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Amedspor kaptanı Mansur Çalar'a ömür boyu futboldan men cezası verdi.
Geçen hafta Diyarbakır'da oynanan Amedspor-Sakaryaspor maçında gerginlik yaşanmış ve maçın ardından basın-yayın organları Amedspor oyuncularını hedef göstermişti.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) yaptığı açıklamada, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 10.000. TL para cezası verdi.
 
"Aynı müsabakada Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına" denilen açıklamada PDFK tarafsız olmadığını bir kez daha gösterdi.
 
Aynı müsabakada Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün, akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 5000 TL, sporcusu Muhammed Ali Özdemir'e 4 maç men ve 2.400 TL para cezası verildi.
 
Kulübün sporcusu Muhlis İstemi'ne 5 maç men ve 3.000 TL, Mansur Çalar'a ise 4 yıl maçlardan men ve 25.000 TL verildi. Çalar'a verilen cezanın üç yılı aşan ceza olması itibariyle "sürekli hak mahrumiyeti" kararı verildi.