28 Eylül 2024 Cumartesi

Amedspor için destek açıklaması: Birlikte başaracağız

Ayrımcı ve baskıcı politikalar nedeniyle sahalardan uzak tutulmaya çalışılan Amedspor'a Diyarbakır'dan destek geldi. "Tüm halkımızı, sporseverleri Amedsporla dayanışmaya çağırıyoruz. Kulübün maçlarını takip etmek, formalarını, fularlarını, bayraklarını alarak takımın yanında olmak her zamankinden daha büyük önem kazanmıştır. Amedspor'un nefesini yeşil sahlardan kesmek isteyenlere verilecek en güzel yanıt takıma sahip çıkmaktır" denildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Barosu Başkan Cihan Aydın, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, DTSO Kadın Meclisi sözcüsü Sevim Vural, Diyarbakır Muhasebeciler Odası Başkanı Mustafa Vural ve Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, Amedspor'a destek açıklaması yaptı. Toplantıya katılanlar Amedspor forması giyerek, forma kampanyası başlattı.

"Amedspor sensin, birlikte başaracağız" başlıklı metni Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz tarafından okundu.

Açıklamada, "Medeniyetlere beşiklik etmiş kadim kent Diyarbakırımızın gözdesi ve şehrin sportif anlamda en üst organizasyonu olan Amedspor zorlu süreçlerden geçiyor. Bizler Amedspor'un içinde bulunduğu zorlu süreçte desteğimizi açıktan ifade ediyor, kulübün yaşadığı tüm sorunlar karşısında dayanışma kararlılığımızın altını çiziyoruz" denildi.

Amedspor'a yönelik verilen cezaların hukuksuzluğuna değinilen açıklamada, "Diyarbakır ve Bölgenin göz bebeği olan Amedspor kulübüne yönelik sistematik hukuksuzluklar, verilen haksız cezalar maalesef spordaki rekabet duygusunu zedeleyen bir noktaya taşınmıştır" denildi.

Amedspora'a verilen seyirci yasağına değinilen açıklamada, hakemlerin tarafsız olmadığına dikkat çekildi. Gümüşhane maçında hakemlerin taraflı yaklaşımı hatırlatılan açıklamada, "Amedspora'a deplasmanda verilen taraftar yasakları gösteriyor ki, spordaki rekabet, eşitlik ilkesi, Amedspor söz konusu olunca rafa kaldırılıyor. Bir takımın deplasmanda taraftarından yoksun bırakılmasının ne sporla ne sporun kardeşlik ilkesiyle ne de hukukla bağdaşır bir yanı yoktur. Hakemlerin tarafsızlığına ciddi şekilde gölge düşürmüştür" denildi.

'TÜM KENT CEZALANDIRILIYOR'
Kulübe verilen para cezalarının da hakkaniyetle bağdaşmadığı belirtilen açıklamada, kesilen cezaların astronomik rakamlara ulaştığına dikkat çekildi. "Sadece Amedspor değil, kent cezalandırılıyor" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dostluk, kardeşlik sporun ruhudur ve buna gölge düşürecek nitelikteki davranışların yeşil sahalardan uzak olmasını dileriz. Amedspor'u yarına taşımak yaşatmak değerli ve anlamlı bir çabadır. Gerek Amedspor gerekse de sportif etkinlikler kendinden menkul organizasyonlar değildir. Amedspor Türkiye'nin 4 büyük takımının taraftar kitlesi ile eş değerde bir taraftara sahip büyük bir kulüptür. Bir maçın seyircisiz oynanması kentin ticaretinin, ekonomisinin, tanıtımının sekteye uğraması anlamına geliyor. Yani, maç yasaklarıyla sadece Amedspor cezalandırılmıyor, bir bütün olarak kentin gelişim dinamikleri bundan büyük zarar görüyor."

'AMEDSPOR İÇNİ KENETLENME GÜNÜDÜR'
Amedspor'a sahip çıkılmasının gerektiğinin altı çizilen açıklamada, "Diyarbakır'daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve iş insanları olarak Amedspor'a destek olmak gerektiğinin altını çiziyor, tüm halkımızı, sporseverleri Amedsporla dayanışmaya çağırıyoruz. Kulübün maçlarını takip etmek, formalarını, fularlarını, bayraklarını alarak takımın yanında olmak her zamankinden daha büyük önem kazanmıştır. Amedspor'un nefesini yeşil sahlardan kesmek isteyenlere verilecek en güzel yanıt takıma sahip çıkmaktır. Amespora'a karşı takınılan haksız, hukuksuz yaklaşımları boşa düşürmek için gücümüzü birleştirelim" denildi.

Açıklamada son olarak Amedspor kulübüne destek çağrısına duyarlılık gösteren kişi, kurum ve taraftarlara teşekkür edilerek, "Gün her anlamda birlik olma, kenetlenme ve biz olma günüdür. 'Amedspor sensin, birlikte başaracağız" diye vurgulandı.