1 Ekim 2024 Salı

Altunöz: Berçem ve Ekin yoldaşların intikamını almak için savaşıyorum

Rojava'da ölümsüzleşen MLKP/KKÖ militanı Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsusê), sicil videosunda, Rojava'ya devrimi savunmak ve tüm dünyaya yaymak için geldiğini söyledi. Berçem ve Ekin yoldaşlar ve tüm şehitlerin intikamını almak için savaşacağını söyleyen Altunöz, "Namlum hep kızgın olacak" dedi.

Rojava'da Covid-19 pozitif olmasının ardından virüsün başkaca hastalıklara neden olması üzerine ölümsüzleşen Okan Altunöz'ün sicil videosuna ETHA ulaştı.

Altunöz, kimlik bilgilerinin yer aldığı sicil kaydının yanı sıra Efrîn direnişinin 52. gününde çekilmiş videosunda, Rojava devrimini savunmak için yürüttükleri mücadeleyi anlatıyor.

Altunöz, sicil kaydında kimlik bilgilerini şu şekilde aktarıyor: "Sistemdeki ismim Okan Altunöz. Parti ismim Îsyan Tolhildana Pirsusê. Doğum tarihim 3 Kasım 1992. Doğum yerim Altındağ. Anne adım Nilüfer, baba adım Şahismail. Partiyle tanışma tarihim 1 Mayıs 2010. Rojava'ya geliş tarihim Haziran 2016."

'NAMLUM HEP KIZGIN KALACAK'
Rojava'ya geliş nedenini Rojava devrimini savunmak ve tüm dünyaya yaymak olarak tanımlayan Altunöz, "Ayrıca silahımın dipçiğindeki bu fular parçası MLKP şehidi Berçem Renas yoldaşa aittir. Silahımın namlusu hep kızgın olacak ve Berçem ve Ekin yoldaşlar, bütün parti şehitlerimizin intikamını almak için namlum hep kızgın kalacak" dedi.

EFRÎN DİRENİŞİNE KATILDI
Efrîn direnişine de katılan Okan Altunöz, direnişin 52. gününde çekilen videosunda da, onuncu günden itibaren sabotajcı olarak direnişe katıldığını belirtiyor. Efrîn direnişi süresince teknik donanım değil iradenin ne kadar önemli olduğunu gördüğünü kaydeden Altunöz, "Bu süreçte gördüğüm en önemli şey, işgalci ordunun tekniğine karşı bizim göstermiş olduğumuz irade. Şunu gördük bu savaşta teknik onlar için yeterli olmadı, asıl önemli olanın irade olduğunu gördük. Zeytin bahçesi olarak adlandırdıkları ve üç günde alacağız dedikleri Efrîn'de 52 gündür merkeze dahi gelemediler. Şehir savaşına hazırlanıyoruz. Şehir savaşı söz konusu olduğunda gerçekten bir destan yazacağımızı düşünüyorum" diye aktarıyor.