24 Eylül 2024 Salı

Alpin Çorap'ta işçiler kazandı

Beylikdüzü'nde bulunan Alpin Çorap'ta düşük zam dayatmasına karşı üretimi durduran işçileri kazandı. Sabaha kadar süren görüşmelerde tüm işçileri 2 bin 500 lira zam yapıldı, eyleme katılan işçilerin işten atılmayacağına dair garanti alındı. 

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde kurulu bulunan Alpin Çorap'ta patronun düşük zam dayatmasını kabul etmeyip, 3 vardiyada üretimi durduran Alpin Çorap işçileri kazandı.

Patron temsilcisi ile yapılan görüşme sonrasında tüm işçilere 2 bin 500 lira zam yapıldı. Görüşmede, eyleme katılan işçilerin işten atılmayacaklarına dair garanti de alındı.

Sabahın erken saatlerinde şartlarının kabul edildiği bildiren işçiler iş başı yaptı.

Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS), Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iş yerinde 3 vardiyanın da iş durdurma eylemine katıldığını aktardı. "Birleşen işçiler yenilmezler" diyen DERİTEKS, iş yerinde yaklaşık 1 aydır örgütlenme faaliyeti yürüttüklerini bildirdi.

Sabaha kadar devam eden görüşmelerde işçilerin talebi kabul edildi. Tüm işçilere 2500 TL zam yapılacağı ve eyleme katılan işçilerin işten atılmayacağı bildirilmesi üzerine işçiler iş başı yaptı.