23 Eylül 2024 Pazartesi

Alper Taş'tan ilginç ziyaret

ÖDP eski Başkanlar Kurulu üyesi ve Millet İttifakı'nın Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, İYİ Parti'nin Beyoğlu ilçe teşkilatını ziyaret etti.
ÖDP eski Başkanlar Kurulu üyesi ve Millet İttifakı'nın Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, İYİ Parti'nin Beyoğlu ilçe teşkilatını ziyaret etti.
 
İYİ Parti Beyoğlu ilçesinde çalışma yürüten Didem Coşkun'un twitter hesabından kamuoyuna duyurulan ziyaret oldukça ilginç görüntüler yansıtıyor. Didem Coşkun, twitter hesabından "Türk Kadınlar Birliği, İYİ Parti İstanbul Beyoğlu, Türk Ocakları, Anadolufolk & külliye, İstanbul Dayanışma Platformu" kapsamıda çalışmalar yürüttüğü  anlaşılıyor.
 
Ziyarette neler konuşulduğunun ayrıntılarına dair bir bilgi olmasada ziyaret görüntüleri yeterince tartışmalı. ÖDP kontenjanından CHP'nin Beyoğlu adayı olarak yansıtılan Alper Taş'ın Millet İttifakı'nın ortak adayı olduğunu Didem Coşkun'un twitter hesabından da öğrenmiş oluyoruz mesela.
 
Antifaşist, emekçi sol geleneğin bir parçası olan Alper Taş'ın ve mensubu olduğu ÖDP’nin HDP ile yan yana gelmekten imtina eden yaklaşımları düşünüldüğünde bu ziyaretin ve ziyaretten kamuoyuna yansıyan görüntülerin oldukça ironik durduğunu söylemek yanlış olmaz sanırız.
 
HDP ile ittifak kurmaktan kaçınan, her seçimde ortak demokratik eksende yer almaktan özenle geri duran bir partinin ırkçı, faşist Akşener'in İYİ partisi'inin de içinde yer aldığı "Millet İttifakı" ile aynı karede durmaktan kaçınmaması en hafif tabirle düşünmeye değerdir.