20 Eylül 2024 Cuma

Almanya'da 'Yüreğim Yangın Yeri' kitap tanıtım etkinlikleri

Devrim şehidi Erkut Direkçi anısına yazılan "Yüreğim Yangın Yeri" kitabının tanıtım etkinliğinde konuşan DEM Parti milletvekili Otlu, "Bugün de Erkutça devrimciliklerin örgütlenmesi ve genç devrimcilerin hayatlarının daha tanınır hale getirilmesi gerek" dedi.

Almanya'nın Frankfurt ve Stuttgart kentlerinde, Erkut Direkçi anısına yazılan "Yüreğim Yangın Yeri" kitabının tanıtım etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklere katılan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu da, Erkut Direkçi'yle anılarını paylaştı.

Erkut Direkçi şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte kitabın farklı bölümlerinden kesitler okundu.

Ardından söz alan DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Erkut Direkçi ile anılarını paylaştı. Türk ve Sünni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Erkut Direkçi'nin lise yıllarında devrimcilerle tanıştığını belirten Otlu, onun özellikle güçlü örgütçü özellikleriyle öne çıktığını, doğal bir kitle örgütçüsü olduğunu kaydetti.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde gençlik mücadelesinde önder özellikleriyle göze çarptığını, genç yaşına rağmen çok yönlü, üretken ve emekçi bir devrimci olarak mücadeleye atıldığını kaydeden Otlu, 1995'de tutuklandığı mitingde işkenceli sorgulardan başı dik çıktığını, bir subay oğlu olmasından dolayı devletin Direkçi'yi özel hedef aldığını söyledi. Hapishane sürecinde de kararlılığı, devrimci iyimserliği ve bağlılığıyla diğer bütün tutsaklara umut aşıladığını belirten Otlu, "Açlık grevi sürecindeki kararlı tutumu, sonrasında yakalandığı kanser hastalığı onun önünde engel olmadı. Avrupa'da da mücadeleye aktif katıldı, hâlâ tutsak olan yoldaşlarıyla sürekli ilgilendi. Bugün de Erkutça devrimciliklerin örgütlenmesi ve genç devrimcilerin hayatlarının daha tanınır hale getirilmesi gerek" dedi.

Etkinlik serbest kürsüyle devam etti.