24 Eylül 2024 Salı

Almanya'da tutsak gazeteciler ve hasta tutsaklar eylemi

Türkiye'de tutsak edilen gazetecilerin durumuna dikkat çekmek için kurulan Dayanışmanın Sesi Derneği basın özgürlüğü eyleminin 84'üncüsünü gerçekleştirdi. Köln merkezi tren istasyonu karşısında yapılan eylemde, tutsak gazetecilere ve hasta tutsaklara dikkat çekildi.

Türkiye'de sosyalist, yurtsever gazetecilere yönelik gözaltı, tutuklama saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Dayanışmanın Sesi Derneği 84'üncü kez eylem yaptı.

Köln merkezi tren istasyonu karşısında yapılan eylemde Dayanışmanın Sesi Derneği temsilcileri konuşma yaptı. Konuşmalarda, Türkiye, ABD, İran, Afganistan gibi ülkelerde tutsak edilen gazeteciler hatırlatıldı.

Annesi, Kürt sanatçı Hozan Cane'yi tutsak edilmesi üzerine ziyaret için gittiği Türkiye'de tutuklanan ve 2,5 yıl sonra Almanya'ya dönebilen Gönül Örs söz aldı.

Tutsak edildiği dönemde gösterilen dayanışma için Köln belediye başkanı, milletvekilleri ve Dayanışmanın Sesi Derneği'ne teşekkür eden Örs, "Sizin desteğiniz olmasaydı bunun başaramazdık" dedi.

Eylemde, 18 yıldır tutsak edilen gazeteci Hatice Duman'ın yeğeni Mesut Duman da konuştu. Mafyalaşan devlet ile devletleşen mafya düzeninin yarattığı karanlık düzende gerçekleri söyleyenler ve özel olarak gazetecilerin hedefte olduğunu söyleyen Mesut Duman, faşist saray rejiminden yana saf tutan Alman devletinin ikiyüzlü siyasetini teşhir etti, Alman devleti üzerinde sokak eylemleriyle baskı kurma çağrısında bulundu.

Eylemde hasta tutsak İsmail Yılmaz şahsında Türkiye'deki hasta tutsakların sağlık durumuna dikkat çekildi.