23 Eylül 2024 Pazartesi

Almanya'da Silah İthal Dairesi işgal edildi

Aralarında Young Struggle aktivistlerinin de bulunduğu gençler, Almanya'nın silah ithalatını durdurması içi Silah İthal Dairesi'ni işgal etti.

Almanya Silah İthal Dairesi, işgal edildi. Aralarında Young Struggle aktivistlerinin de bulunduğu gençler, binanın ana girişini kapattı. 

İşgal sırasında, binanın önünde de yüzlerce kişi destek için toplandı. Davullarla eylem yapan kitle, Rojava Efrin'e yönelik saldırıların kınandığı pankart ve dövizler taşıdı.

Basının ilgisi ve kamuoyunun desteği nedeniyle işgal eylemine saldıramayan polis, eylemin sonlandırılmasının ardından, eylem yerinden ayrılan gençlere gazlarla saldırdı. Saldırıda 2 kişi gözaltına alındı. 

Almanya'nın silah ithalatının yapıldığı daireyi işgal eden gençler, silah ithalatının durdurulması için çağrı yaptı. Daire çalışanlarına seslenen gençler, barışın sağlanması ve katliamların son bulması için ellerinden geleni yapmaya çağırdı.

Eyleme ilişkin açıklama yapan Frankfurt Sol Parti Barış Sözcüsü Jan schalauske, "Alman savaş  ithal pratiği eleştirilmeli. Eğer Frankfurt Eschborn'daki daire silah satışlarının yüzde 99.2'sine onay veriyorsa bu dairenin işlevi sadece göstermelik oluyor" dedi.