25 Eylül 2024 Çarşamba

Almanya'da eşcinsel futbolcularla dayanışma: Nasıl yaşarsan yaşa

Almanya'da 800'den fazla kadın ve erkek profesyonel futbolcu, eşcinsel futbolcuların kendi cinsel kimliklerini çekinmeden açıklamasını amaçlayan girişime destek verdi. "Nasıl yaşarsan yaşa, kimi seversen sev" sloganı ile başlatılan çalışmada kimsenin cinsel kimliğini açıklamaya mecbur olmadığı ancak bunu yapmak isteyen kişilerle dayanışma içinde olunacağı kaydedildi. 

Almanya'da 800'den fazla kadın ve erkek profesyonel futbolcu, "Nasıl yaşarsan yaşa, kimi seversen sev" sloganı ile başlatılan ve eşcinsel futbolcuların kendi cinsel kimliklerini çekinmeden açıklamasını amaçlayan girişime destek verdi. Ülkenin önde gelen futbol dergilerinden 11 Freunde‘denin (11 Arkadaş) son sayısında yayımlanan çağrıda, "Sizi destekleyeceğiz, sizi cesaretlendireceğiz ve gerekirse düşmanca tavırlara karşı sizi koruyacağız" ifadeleri kullanıldı.

"2021 senesinde de Alman profesyonel futbol liglerinde, kendi cinsel kimliğini ifşa eden bir tane bile eşcinsel futbolcu yok" denen ortak bildiride, "Demek ki olası bir ifşanın ardından, düşmanca tavırla karşılaşma ve dışlanma korkusu, profesyonel futbolculuk kariyerini riske atma tehlikesi hala o kadar büyük ki, eşcinsel futbolcular bu kimliklerini gizleme ihtiyacı duyuyor" denildi.

Bildiride aynı zamanda hiç kimsenin cinsel kimliğini ifşaya zorlanmaması gerektiği de şu sözlerle yer aldı: "Bu her bireyin kendi hür iradesi ile vereceği bir karar. Ancak biz, bunu yapmaya karar veren herkesin, ona destek vereceğimizi ve onunla dayanışma içinde olacağımızı bilmesini istiyoruz."