24 Eylül 2024 Salı

Almanya'da devrim şehitleri anıldı

Almanya'nın Hamburg ve Mannheim kentlerinde yapılan eylem ve etkinliklerle devrim şehitleri anıldı, faşizme karşı birleşik mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Almanya'nın Hamburg ve Mannheim kentlerinde yapılan eylem ve etkinliklerle devrim şehitleri anıldı.

Almanya'nın Hamburg kentinde antifaşist gençlik örgütleri tarafından yapılan eylemde Türkiye'nin Maşmur Mülteci Kampı, Şengal ve Haftanin'e yönelik işgal saldırıları protesto edildi. Çarşamba günü Berlin'e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu protesto edildi.

Yapılan eylemde Dilsoz Bihar (Kevin Jochim), Şiyar Gabar (Jacob Riemer) ve MLKP/KGÖ savaşçısı Avaşin Tekoşin Güneş'de (İvana Hoffmann) anıldı.

20 temmuz 2015'te Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunu da anan antifaşist gençler "Suruç katliamını unutma unutturma", "Biji berxwedana Rojava", "jin, jîyan, azadi" sloganlarıyla eylemlerini sona erdirdi.

Almanya'nın Mannheim kentinde de MLKP/FESK ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş anıldı. Devrimci demokrat kurumların ortak olarak düzenlediği anmada ayrıca Eylem Ataş, Sevda Çağdaş, Kasım Engin, Leyla Agiri ve Kobanê'de katledilen üç kadın anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Sinan Güneş'in videosu gösterildi. MLKP MK açıklamasının okunduğu anmada kurumlar adına konuşmalar yapılarak faşizme karşı birleşik mücadelenin önemine dikkat çekildi.