30 Eylül 2024 Pazartesi

Alişer Deniz Tugayı: Serfiraz yoldaşın izinde devrimimizi savunuyoruz

10. yılına giren Rojava devrimine yönelik saldırılara karşı direnişin sürdüğü Til Temir cephesinde yer alan Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Raman Efrîn, "Erdoğan Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek istiyor. Devrimimizi yenemezler. Bugüne kadar boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" dedi.

Türk devleti ve çetelerinin, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehdit ve saldırıları sürerken, devrim güçleri de cephe hattında büyük bir direniş sergiliyor.

Serêkaniyê kentinin işgal edilmesinin ardından cephe hattı durumuna gelen Til Temir ile Zirgan beldesine son günlerde saldırılar yoğunlaştı. İşgal güçleri, 29-31 Temmuz günlerinde bölgedeki 14 köye yüzlerce top atışı gerçekleştirdi. Sivil yerleşim alanlarının hedef alındığı saldırılarda 11 kişi yaralandı. Büyük hasar oluşan köylerde çok sayıda ev yıkıldı. İşgalci çeteler, önceki gün de Zirgan beldesinin kuzeyinde yer alan Bûbê köyünü yoğun şekilde bombaladı.

Türk devletinin saldırılarına karşı Til Temir cephesini savunan askeri güç içinde yer alan Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Raman Efrîn, bölgedeki son durumu ETHA'ya değerlendirdi.

'BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ'
Rojava devriminin 10. yılında olduğunu hatırlatan Raman Efrîn, emperyalist güçlerin ve gerici bölge devletlerinin yok etme saldırılarına karşı halkların özgürce bir arada yaşadığı devrim topraklarını savunduklarını dile getirdi. "Faşist Türk devleti devrimimizi yenilgiye uğratarak Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek istiyor" diye konuşan Raman Efrîn, işgal güçlerinin tekniğe dayalı saldırılarına karşı yeni taktiklerle karşılık verdiklerini ve Til Temir cephesinde direnişi sürdürdüklerini dile getirdi.

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin yanı sıra Güney Kürdistan dağlarına da saldırdığını anımsatan Raman Efrîn şunları vurguladı: "Biz Şehit Alişer Deniz Tugayı olarak, devrimin komünist bileşeni olarak, devrim önümüze hangi ihtiyacı koyarsa karşılamaya hazırız. Devrimimizi yenemezler. Bugüne kadar saldırılar karşısında boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz."

'İŞGAL GÜÇLERİNİ KOVACAĞIZ'
Nisan ayında ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Welat Yıldız'ın (Serfîraz Nîdal) izinden yürüdüklerini ifade eden Raman Efrîn, "Bütün dünya ezilen halklarının gözü bu devrimde. Bu devrim ne kadar gelişirse dünya o kadar kazanır. Sonuna kadar direneceğiz" dedi.

Tugay komutanlarından Raman Efrîn, faşist şef Erdoğan'ın sadece Kürt halkına değil bütün ezilen halklara düşman olduğunu belirtti. Erdoğan'ın Osmanlı hayallerini yerine getirebilmek için elinden gelen her şeyi yapmak isteyeceğini kaydeden Raman Efrîn, Rojava devrim ordusunun da işgal güçlerini topraklarından kovana kadar mücadeleyi büyüteceğini vurguladı.