7 Ekim 2024 Pazartesi

'Ali İsmail'e atılan son tekmeyi unutmayacağız ve onun düşlerindeki özgür dünyayı kuracağız'

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün 8. yılına ilişkin açıklama yapan HDP, "Bizler Ali İsmail'e atılan son tekmeyi unutmayacağız ve onun düşlerindeki özgür dünya için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" diye belirtti.

Eskişehir'de Gezi direnişi eyleminde, polis ve faşistlerin 2 Haziran günü döverek komaya soktuğu üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün 8'inci yıldönümü. HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, Ali İsmail Korkmaz'ı yaptığı yazılı açıklamayla andı.

Açıklamada, "Ali İsmail Korkmaz'ın katledilmesine ilişkin görülen ve 4 polis ile 4 sivilin yargılandığı dava Kayseri'ye kaçırılmıştı. Yapılan yargılama failleri koruma ve olayı örtbas etme çabaları ile geçmiş, en ağır ceza 10 yıl 10 ay olarak verilmişti. Ödül gibi verilen cezalardan sonra yetmezmiş gibi, dosya kapsamında tutuklu yargılanan hükümlü polis Mevlüt Saldoğan, Gezi Davası olarak bilinen yargılamaya 'zarar gördüğü' gerekçesiyle katılma talebinde bulunmuş, bu talebi de mahkemece kabul edilmişti" dedi.

Hukukun üstünlüğünü ve halkın demokratik haklarını tanımayan, elindeki iktidar gücünü halka karşı kullanan anlayışın sonucu olarak Ali İsmail Korkmaz'ın 19 yaşındayken devlet eli ile katledildiğini belirten Dede, "Türkiye'de kamu görevlilerinin karıştığı suçlarda her daim devreye giren cezasızlık zırhına güvenen ve bizzat devlet tarafından korunan katiller, Ali İsmail'in 'vurmayın öldüm!' demesine rağmen, 19 yaşında genç bir çocuğu öldürmeyi vatan borcu saymışlardır" diye kaydetti.

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileyen Dede, "Bizler Ali İsmail'e atılan son tekmeyi unutmayacağız ve onun düşlerindeki özgür dünya için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" diye belirtti.