23 Eylül 2024 Pazartesi

Ali İsmail mezarı başında anıldı: İnsaf dedikleri gün Ali İsmail'i hatırlatacağız

Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz'ı mezarı başında anan sosyalistler, bu sistemi ve faşizmi yıkacaklarını kaydetti ve ekledi: "Ve yıktığımız gün insaf diye inlediklerinde Ali İsmail'in 'vurmayın, ölüyorum' dediğini hatırlatacağız."

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla Antakya'da mezar anmaları sürüyor. Sosyalistler, Gezi'de ölümsüzleşen Ali İsmail Korkmaz'ın mezarı başında bir araya geldi.

"Ölümsüzlerin izinde daima ileri" pankartının açıldığı anmada, Ali İsmail Korkmaz şahsında, Gezi ve devrim şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Bu sırada, Nazım Hikmet'in "Akın var güneşe akın" şiiri hep bir ağızdan söylendi. Anmaya devrim şehidi Halil Aksakal'ın ailesi de katıldı.

'GEZİ BİZE DEVRİMİN GÜNCELLİĞİNİ HATIRLATIYOR'
Ardından SGDF adına kısa bir konuşma yapıldı. "33 düş yolcusunun yoldaşları olarak Ali İsmail'in mezarı başında olmanın başka bir anlamı var" denilen konuşmada, Gezi'nin çocukları olan 33 düş yolcusunun Rojava halklarına, Kobanê'nin çocuklarına dokunmak, onların yaralarını sarmak için yola düştüğü hatırlatıldı. Konuşma, şöyle devam etti: "Ali İsmail Korkmaz da Gezi barikatlarının neferi, Gezi'nin şehidi: Gezi barikatlarından çıkan, direnişi büyüten, ölümsüzleşen, yıldızlaşan bir direnişçi ve biz onun mezarı başındayız. Bizler gençlik olarak direnmeyi, mücadeleyi Gezi'nin evlatlarından, Gezi'nin direnişçilerinden öğrenmeye çalışıyoruz. Kasım ayını karşılarken, Kasım'ı selamlarken ve Kasım boyunca şehit düşen yoldaşlarımızı anarken Gezi'yi hatırlamak ve Gezi'nin ölümsüzlerini de anmak istiyoruz, onların mücadelesini sahiplenmek istiyoruz. Çünkü Gezi bu toprakların en büyük ayaklanmalarından ve bize devrimin güncel olduğunu, ayaklanmaların güncel olduğunu, halkların direnişte olduğunu her defasında hatırlatmaya devam ediyor.

'BU SİSTEMİ VE FAŞİZMİ YIKACAĞIZ'
"Biz her bir yoldaşımızın mücadelesini selamlıyoruz, her bir yoldaşımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehit düşen her bir yoldaşımızın mücadelesini omuzlarımızda taşımaya devam edeceğiz. Bu sistemi, bu faşizmi yıkacağız ve yıktığımız gün insaf diye inlediklerinde Ali İsmail'in 'vurmayın, ölüyorum' dediğini hatırlatacağız. Bu sebeple bir kez daha Ali İsmail'in ve tüm Gezi şehitlerinin, devrim ve sosyalizm şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz."

Konuşmaların ardından Ali İsmail'in mezar başı çiçeklerle donatıldı.