20 Eylül 2024 Cuma

Ali İsmail Korkmaz Hatay ve Eskişehir'de anıldı

Gezi direnişinde Eskişehir'de linç edilerek katledilen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 5. yılında Hatay'da Defne İlçesi'nde bulunan Sümer Amfi Tiyatro Salonu'nda ve Eskişehir'de heykeli önünde anıldı.
Gezi direnişinde Eskişehir'de linç edilerek katledilen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 5. yılında Hatay ve Eskişehir'de anıldı.
 
Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Hatay'da Defne İlçesi'nde bulunan Sümer Amfi Tiyatro Salonu'nda anma etkinliği düzenlendi. Anmada konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz söz aldı. Korkmaz sözlerine "Bizim yola çıkış nedenimiz Ali İsmail'in yaşarken yaptıklarını devam ettirebilmek" diyerek başladı. Ali İsmail'in 17 yaşındayken lise arkadaşlarıyla beraber 'Toplum için Gençlik' adında bir grup kurarak huzurevi, köy okulu gibi ziyaretler düzenlediğini aktaran Korkmaz, "Ali İsmail'in yaşam şekli bizim güç kaynağımız" dedi.
 
Anma Ali İsmail Korkmaz'ı anlatan sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi ile sona erdi.
 
ESKİŞEHİR'DE HEYKELİ ÖNÜNDE ANMA
 
Eskişehir'de CHP Odunpazarı Gençlik Kolları tarafından İsmet İnönü Caddesi’nde bulunan Ali İsmail Korkmaz heykeli önünde anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Rabia Akman ile çok sayıda kişi katıldı.
 
CHP Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir yaptığı konuşmada, "5 yıl evvel bugün hayata gözlerini yumdu Ali İsmail Korkmaz. Daha 19 yaşındaydı. Düşlerinde özgür bir dünya vardı. Yaşasaydı İngilizce öğretmeni olacaktı Ali İsmail Korkmaz. Memleketin herhangi bir köşesinde sevgiyi ve umudu büyütecekti. İzin vermediler. Katlettiler Ali İsmail'i. Ömrünün baharında ömrünü aldılar. Ali İsmail'in anısını her daim zihnimizde yaşatacağız" dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önüne kırmızı karanfiller bırakıldı.