22 Eylül 2024 Pazar

Aleyna'yı katleden Uygun hakkında bu kez de sosyal medya paylaşımı davası

Aleyna Çakır'ı katleden Ümitcan Uygun hakkında, Aleyna'yı darp ettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşması üzerine hakkında yeni bir dava açıldı.

Aleyna Çakır'ı katleden ve Esra Hankulu'nun şüpheli ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun hakkında Aleyna'nın ölümünden önce darp ettiği görüntüleri sosyal medyada yayınlamasından dolayı yeni bir dava açıldı.

Uygun hakkında açılan davada "bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarında 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlamasıyla Ümitcan Uygun'un yargılandığı Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nden istenilen dosyanın incelendiği, aynı davada sanık olan Enes Özdemir'in ifadesinin de alındığı belirtilerek, dosya kapsamında Uygun'un, Aleyna Çakır'ı darp ederek bayılttığı ve Aleyna Çakır'ın cep telefonunu alarak bilgisi ve rızası dışında kişisel veri kapsamında değerlendirilen görüntüsünü canlı yayınladığı belirtildi.

Uygun'un bu olayda bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girerek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma suçunu işlediği belirtildi.