1 Ekim 2024 Salı

Aleviler, Munzur Gözeleri'nde peyzaj çalışmasını protesto edip aşure kaynattı

Alevi kurumların başkan ve yöneticileri, Munzur Gözeleri'ne giderek yapılan peyzaj çalışmasını protesto etti. Aleviler Munzur'da aşure kaynatıp paylaştılar.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanları ve temsilcileri, tepkilere rağmen Munzur Gözeleri'nde başlatılan peyzaj çalışmasını protesto etti.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Pir Hüseyin Güzelgül burada yaptığı konuşmada, Munzur gözelerinde yapılan peyzaj çalışmasının Munzur'u tahrip edeceğini söyledi. Munzur gözelerindeki yapılaşmaya karşı duracaklarını ve izin vermeyeceklerini vurguladı.

Adil yarılanma talebiyle ölüm orucu direnişinin 238. gününde ölümsüzleşen Ebru Timtik'i de anan Güzelgül, "Daha iki gün önce İmam Hüseyin'in bize bıraktığı yolda yürüyen ve sadece kendisi için değil herkes için adalet isteyen Ebru Timtik canımızda Hakk'a yürüdü. Devri daim olsun, İmam Hüseyin yoldaşı olsun" dedi.

Güzelgül, "Bugün de Yezitlere boyun eğenler var. Boyun eğmeyenler İmam Hüseyinlerin yolunu sürdürenlerdir. Mücadelemizin ruhunu İmam Hüseyin'den aldık. Yezit'e biat etmeyeceğiz. Hepimiz hizmetimizi Hak için yapalım" diye konuştu.

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat da bir konuşma yaparak, Munzur Gözeleri'nin korunması gerektiğini vurguladı.

Açıklama sonrası Munzur Gözeleri'nde Alevi kurumlarının başkanları aşure kaynatıp paylaştı.