23 Eylül 2024 Pazartesi

Alevi örgütlerinden polis saldırısına ilişkin suç duyurusu

Alevi örgütleri, İstanbul Adliyesi önünde kendilerine dönük polis saldırısı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek; birleşik mücadele çağrısı yaptı.

Alevi örgütleri, dün İstanbul Adliyesi önünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şube Başkanı Beyhan Gün ve yöneticisi Şimal Deniz'in yargılandığı davaya ilişkin açıklama yapmak isterken polis saldırısına uğradı. Şişli'deki Cevahir AVM önünde saldırıya ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Celal Fırat ve Kezban Konukçu'nun yanı sıra çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

'BASIN AÇIKLAMASI ANAYASAL BİR HAK'
Açıklamayı PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe okudu. Adliye önünde hukuksuzca ablukaya alındıklarını ve sonra darp edilerek, ters kelepçeyle gözaltına alındıklarını ifade eden Erçe, basın açıklaması düzenlemenin anayasal bir hak olduğunu vurguladı.

'GÖZALTILARLA KORKUTMAK İSTİYORLAR'
Polisin sınır ve yetkisini aştığının altını çizen Erçe, bu saldırının sorumlularının hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. "İktidarın, tüm toplumu zapturapt altına aldığı bu dönemde, Madımak katliam davasının zaman aşımına uğratılması, katillerinin serbest bırakılması, okullarda ÇEDES ve benzeri protokol ve projelerle eğitimin gittikçe dinselleştirilmesi, Kültür bakanlığı marifetiyle yürütülen asimilasyon ve toplumumuzu parçalama girişimlerinin olmasının boşuna olmadığını biliyoruz" diyen Erçe, mücadelelerini sürdürürken gözaltılarla korkutulmak istendiklerinin altını çizdi.

'KORKUP GERİ DURMAYACAĞIZ'
"Korkup geri duracağımızı düşünenlere, tarihimize bakmalarını salık veririz. Biz Alevi kurumlarının bu faşist uygulamalara ve gericiliğe karşı en önde durmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyenlerdeniz. Zalime boyun eğmeyen Hüseyni duruşun temsilcileriyiz" ifadelerini kullanan Erçe, iktidarın ülkeyi her gün biraz daha karanlığa sürükleyen uygulamalarına karşı birleşik mücadele çağrısı yaptı.

'ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
"İktidar, yaşanan derin ekonomik krizi, yoksulluğu, işsizliği ve açlığı gizlemek, üstünü örtmek için toplumun belli kesimlerini tevekküle ve şükür etmeye yönlendirirken, buna karşı çıkan demokrasi güçlerini de baskı ve şiddetle susturmaya çalışmaktadır" diyen Erçe, yaşanan gözaltı saldırısına ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı. Erçe, şöyle devam etti: "Ya hep beraber olacağız ya da iktidarın zulmü altında ezileceğiz. O yüzden diyoruz ki gelin canlar bir olalım, zulme karşı birlikte mücadele edelim. Biz Aleviler hiçbir zaman zulme boyun eğmedik, eğilmedik, eğilmeyeceğiz."

Eylem "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla son buldu.