30 Eylül 2024 Pazartesi

Alankuş ve Tekçe Basel'de anıldı

Komünist savaşçı Ulaş Alankuş ve PKK gerillası Fikret Tekçe, Basel'de anıldı.

Ağrı Doğubayazıt'ta çıkan çatışmada ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) gerillası Ulaş Alankuş (Şafak Kızıldere) ve PKK gerillası Fikret Tekçe için İsviçre'nin Basel kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşuyla başlayan anmada, MLKP Merkez Komitesi'nin Ulaş Alankuş için yayınladığı açıklama okundu. Alankuş'un yaşamından ve mücadelesinden kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösteriminin ardından MLKP adına konuşma yapıldı. Ulaş Alankuş'un adını aldığı 1970 devrimci hareketinin önderlerinden Ulaş Bardakçı'nın devrim ve sosyalizm mücadelesinin devamcısı olduğu belirtilen konuşmada, Alankuş'un mücadeledeki kararlılığına işaret edildi.

"Ulaşların bu gün bize çağrısı sınırlarımızı aşmak, AKP-MHP faşizmine karşı Türkiye ve Kürdistan'da mücadeleyi büyütmek, devrimi savunmaktır. Bunun için Ulaşlaşmak gerekir" diyen MLKP temsilcisi, Suruç katliamı yaralısı Ulaş Alankuş'un kendisini örgütleyerek hesap sorma bilincini açığa çıkardığını söyledi.

Anmada Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmanın ardından, HBDH'nin yayınladığı açıklama okundu.

Anma katılanların Ulaş Alankuş'un mücadelesi ve onunla ilgili anılarını paylaşmalarının ardından "Ulaş'a ağıt" türküsünün okunmasıyla sona erdi.