30 Eylül 2024 Pazartesi

AKP'li Bakan: 500 liralık faturaların aslında 2 bin lira olması gerekiyor

Daha önce Elazığ depreminde "Her şeyi devleten beklemeyin" açıklamasıyla tepki gören, AKP'li Bakan Fatih Dönmez, "500 liralık faturaların aslında 2 bin lira olması gerekiyor" dedi. Dönmez, ekoloji örgütlerini de "art niyetli" oldukları iddiasıyla hedef aldı. 

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez, doğalgazla ilgili açıklama yaptı. Havaların soğumasının ardından depolanan doğalgazın yetip yetmeyeceği sorularına, "Tedarikçiler, sevkıyat planlarına ve kontratlara uyduğunda böyle bir problemimiz olmayacak" yanıtını veren Dönmez, devletin doğalgaz faturalarının büyük kısmını ödediği yalanını öne sürdü.

Dönmez, "Aylık 500 lira doğalgaz faturası ödüyorsanız aslında 2 bin lira olması gereken bir faturanın bin 500 lirasını, devlet kaynağı ile karşılıyor. Size 500 lirasını yansıtıyor" iddiasında bulundu. 

Öte yandan ekoloji mücadelesi yürüten çevre hareketlerini de hedef alan Dönmez, "Art niyetli bazı şahısların çevreci hareketler adı altında kömür projelerine ve kömür santrallerine karşı yatırımcıları ürkütüyor. Çünkü yatırımcı bir sahada işe girdiği zaman alınan izinler belirli bir zaman tüketiyor" dedi.