24 Eylül 2024 Salı

AKP yargısı İnterpol'un aradığı 3 IŞİD'liyi ilk duruşmada tahliye etti

Interpol tarafından aranan ve geçtiğimiz ay Bursa?da tutuklanan 3 IŞİD?li, çıkarıldıkları ilk mahkemede tahliye edildi.
Bursa’da geçtiğimiz Ocak ayında "IŞİD üyesi oldukları ve resmi belgede sahtecilik yaptıkları" suçlamasıyla tutuklanan veInterpol tarafından "kırmızı" ve "mavi bülten"le aranan Houda Z., Malika B. ve Fatıha T. ilk duruşmada serbest bırakıldı.
 
Suriye’de IŞİD bünyesinde faaliyette bulundukları belirlenen Houda Z, Malika B. ve Fatıha T. ile onlara yardım ve yataklık ettiği tespit edilen Kazım A, geçen ocak ayında Bursa’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İnterpol tarafından mavi ve kırmızı bültenle arandıkları saptanan Fransa vatandaşı 3 kadın ile Kazım A, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında "örgüt üyesi olmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından  10’ar yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Houda Z, Malika B. ve Fatıha T. ile Kazım A, hakim karşısına çıktı. 
 
3 Fransız vatandaşı"adli kontrol" ile serbest bırakıldı. Kazım A’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.