8 Ekim 2024 Salı

AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde kayyum rektör protestosu

Boğaziçi Dayanışması, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin kayyum rektör olarak atanmasını AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde protesto etti.

Boğaziçi Dayanışması, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin kayyum rektör olarak atanmasını AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde protesto etti.

Üniversite öğrencilerinin açtığı pankartı yırtan AKP'liler, basının çekim yapmasını engellemeye çalıştı. Engelleme girişimlerine rağmen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Açıklamada 8 ayı aşkın süredir üniversitelerine tepeden inme bir kararla atanan kayyum rektörle mücadele ettiklerini belirten öğrenciler, "Atanan kayyumun, siyasi iktidarın iradesinden bağımsız olmadığını biliyoruz. Bu nedenle Naci İnci bize göre iktidarın, bütün kurumları ele geçirmeye çalışan baskı ve sindirme politikasının bir piyonudur. Mesele Başkanlık sistemiyle daha da anti-demokratik hale gelen, tek adama tüm kurumların başına yönetici atama hakkı tanıyan sistemin tamamıdır. Bu ülkenin insanları için en büyük güvenlik tehdidi de, göçmenler değil AKP'dir, Cumhur İttifakı’dır! Biz bu nedenle baş kayyum gitmeden, piyonları gitmez diyoruz ve herkesi iktidara karşı demokrasi mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından 8 öğrenci gözaltına alındı.