25 Eylül 2024 Çarşamba

'AKP-MHP zihniyetinin sonunu getirecek olan Yeşil Sol Parti'dir'

Yeşil Sol Parti'nin Batman mitinginde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Eğer Batman'da AKP-MHP zihniyetinin sonunu getirecek isek adresimiz Yeşil Sol Parti'dir. Bugüne kadar diğer partilere oy verenlere de çağrı yapıyoruz. Eğer ki, istiyorlarsa Beyaz Toros ittifakının sonu gelsin istiyorlarsa, partimize oy versinler" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Batman'da miting düzenledi. Mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, milletvekili adayları ve on binlerce kişi katıldı.

Gençler miting alanına "Sonu muhteşem olacak", "Direnen ben direnen siz, kazanacak halk olacak" pankartları ile "Bijî Serok Apo" sloganı eşliğinde yürüyüşle girdi.

Halaylarla başlayan miting özgürlük ve demokrasi mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla devam etti.

BAYINDIR: BEYAZ TOROS İTTİFAKININ SONUNU GETİRECEĞİZ
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, gençlerle başladıklarını ve gençlerle devam edeceklerini söyledi. "Dün başardık bugün de başaracağız. Kazanacağımız, başaracağımız gün yakındır. Beyaz Toros İttifakı'nın sonunu getireceğiz. Beyaz Toros İttifakı'nın sonu gelecek, Yeşil Sol Parti'nin, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın dönemi başlayacak" diyen Bayındır, halkın mücadelesiyle kazanmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

14 Mayıs'ta AKP-MHP ittifakının zulüm ve talanını bitireceklerinin altını çizen Bayındır, şöyle devam etti: "Her zaman sonu muhteşem olacak. İstiyoruz ki, herkes elini vicdanına koysun. Eğer Batman'da AKP-MHP zihniyetinin sonunu getirecek isek adresimiz Yeşil Sol Parti'dir. Bugüne kadar diğer partilere oy verenlere de çağrı yapıyoruz. Eğer ki, istiyorlarsa Beyaz Toros ittifakının sonu gelsin istiyorlarsa, partimize oy versinler. AKP de, MHP de gidecek. Bu nedenle partimize destek verelim 5-0 yapalım."

Herkesin oylarına sahip çıkmasını isteyen Bayındır, seçim gecesi sandıkları terk etmeme çağrısı yaptı.

DEMİRTAŞ: ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞECEĞİZ
Ardından HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mesajı okundu. Demirtaş, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Değerli kardeşlerim merhaba. Tarihi seçime artık sayılı günler, saatler kaldı. Bugüne kolay gelmedik. Görmediğimiz zulüm kalmadı. Ama hep beraber direndik, asla boyun eğmedik, diz çökmedik. Amacımız bu topraklarda eşit, özgür ve onurlu bir şekilde yaşamaktır. Amacımız huzur, refah ve barış içinde adaletin olduğu bir ülkedir. 

Şimdi bunlara her zamankinden daha yakınız. İnşallah güzel günlerin kapısını açacağız. İşte bunun içinde anahtar sizlerin elinde diyorum. O anahtar ile yeni bir yaşamın kapısını açın. Sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Özellikle genç kardeşim sana sesleniyorum. En yakın parti binasına giderek, görev almalısın. 14 Mayıs günü bu halkın emaneti sana emanettir. O emaneti gözün gibi korumalısın. Seçim akşamı Anadolu Ajansı başta olmak üzere her yerde yalan yanlış haber yapabilirler. Daha önce yaptılar. Onlara asla kanmayın. Onların yalanları karşısında asla diz çökmeyin ve sandık başlarından ayrılmayın. 

Türkiye artık değişime karar vermiş durumda. Emin olun kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Bunun için 14 Mayıs'ta sandığa gidin ve her iki oyunuzu da gönül rahatlığıyla kullanın. Bir oy Yeşil Sol Parti, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na. Değerli halkım farkında olduğunuzu biliyorum ben direnme gücümü sizlerden alıyorum. Ve mutlaka şunu unutmayın; ben buradayım ama kalbim orada sizlerle. Sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. Özgür günlerde görüşeceğiz. Hepinizi hasretle kucaklıyor, yürek dolusu selam gönderiyorum."

SANCAR: BATMAN TEK ADAM REJİMİNİ BİTİRMEYE HAZIR
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Batman'ın tek adam rejimini bitirmeye hazır olduğunu vurguladı. AKP-MHP ittifakının yalan, haram, soygun, nefret ve düşmanlık ittifakı olduğunu dile getiren Sancar, "Onun karşısında bizim halklarla kurduğumuz ittifakımız var. Kürt halkının o direniş mücadelesinin, görkemli yürüyüşümüzün Türkiye halkları ile kurduğu büyük ittifak var. En büyük ittifakımız halkımızla, en büyük gücümüz bizim birliğimizdir" dedi. Birlikte güçlü olduklarını vurgulayan Sancar, bu birlik sayesinde her türlü baskı ve zorbalığa rağmen diz çökmediklerinin altını çizdi.

Batman halkının yoksulluğa mahkum edildiğine işaret eden Sancar, "Batman'ın kaynakları var; ovaları, tarım arazileri, petrolü var ama bunların Batmanlılara bir faydası yok. Neden? Çünkü bu kaynakları iktidar sermayeye ve kendi yandaşlarına peşkeş çekiyor" dedi. Yeşil Sol ile yoksulluğu, hırsızlığı ve talanı sonlandırmaya geldiklerini kaydeden Sancar, değişimin gençlerin elinde olduğunu ifade etti. Sancar, "Gençler! Kimse sandığa gitmemezlik etmesin. Sizler arkadaşlarınızla konuşun ikna edin, sandığa götürün ve mührü Yeşil Sol'un ağacının altına vurmalarını sağlayın" ifadelerini kullandı.

'BATMAN'DAN 5 VEKİL BEKLİYORUZ'
Yoksulluğun en önemli nedeninin savaş politikaları olduğunu belirten Sancar, AKP-MHP ittifakının halka vaadinin ölüm ve sefalet olduğunu dile getirdi. Bu karanlık ittifakın Kürt düşmanlığı üzerine kurduğu politikalara son vereceklerini ifade eden Sancar, şöyle devam etti: "AKP-MHP ittifakı Kürt düşmanıdır, 90'ların karanlıklarının ittifakıdır. O günleri Batman halkı unutmaz. Bu karanlık, nefret ve kin ittifakına en büyük cevabı Batman halkı verecek. Batman halkı sandıklarda öyle bir cevap verecek ki, 40 yıl öncesinin o hikayesini yeniden hatırlatacak. 14 Mayıs'ta Batman'dan 5 vekil bekliyoruz. Çünkü Batman mücadele ile başarının, direniş ile inşanın iç içe geçtiği bir geleneğin en güzel temsilcisidir."

Seçimlerde Yeşil Sol Parti'nin Meclis'e en güçlü şekilde girmesi gerektiğini ifade eden Sancar, "Bu ülkeye demokrasiyi getirmek için, Kürt sorununa demokratik çözüm için, halkların eşit ve özgür bir biçimde barış içinde yaşadığı bir ülke kurmak için, emeğin hakkı için, adalet için bizler Meclis'e en güçlü şekilde gitmeliyiz" dedi.

Miting müzik dinletisi ve halaylarla son buldu.