7 Ekim 2024 Pazartesi

AKP-MHP iktidarı sosyal medyaya 'yasak' hazırlığında

AKP-MHP iktidarı, sosyal medyaya yasaklar getirecek düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Ekim ayından itibaren düzenlemeye gidileceğinin sinyalini veren Erdoğan, sosyal medyanın mağduriyet oluşturduğunu iddia etti.

Medyanın büyük bir kısmını kontrolü altına alan saray rejimi, sosyal medyayı yasaklarla kontrol altına alma çabasına girdi. Erdoğan, Ekim ayından itibaren bu yönde çeşitli yasal düzenlemeler yapacaklarının sinyalini verdi.

Sosyal medyanın 'sınırsız özgürlük' altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak mağduriyetler oluşturduğunu savunan Erdoğan, sosyal medyaya ilişkin düzenleme yapılacağını söyledi, "Ekim ayından itibaren bununla ilgili Meclis'te bir çalışma yürütülecek" dedi.

Sosyal medya üzerinden 'yalan terörü' yapıldığını ileri süren Erdoğan, emperyalist devletler ve dünyadaki çeşitli faşist iktidarların düzenlemelerini hazırlayacakları yasaya dayanak oluşturmaya çalışıyor.

Kuzey Kıbrıs dönüşü yaptığı açıklamada Erdoğan, "Fakat sorun bizim açımızdan çok daha can yakıcı. Çünkü bizdeki muhalefet partisi bu yalan terörünü siyasetinin tek malzemesi yapmış durumda. Dolayısıyla bizdeki durum çok daha ciddi ve demokrasimiz adına çok daha büyük bir tehdit. Daha fazla katlanamayız. Çünkü bu da bir terör. Onun için üzerine gitmemiz lazım" savunusunda bulundu.

ERDOĞAN'A GÖRE SOSYAL MEDYADA GERÇEKLERİN YAZILMASI FAŞİZM
Erdoğan ocak ayında yaptığı konuşmada da "Hiçbir denetimin olmadığı, keyfiliklere açık, hukukun dışında bir alan olarak algılandığında dijitalleşmenin bizi götüreceği yer faşizmdir. Dijitalleşme, özgürlüğün alanını genişletirken yeni adaletsizliklere, haksızlıklara, yeni ötekileştirmelere yol açmamalıdır. Sosyal medya sınırsız özgürlük başlığı altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet veriliyor" diye konuşmuştu.

Erdoğan, seçim barajının düşürülmesiyle ilgili de bir çalışma yaptıklarını söyledi, "Cumhur İttifakı olarak MHP ile de bir görüşme yürüyor. O görüşmelerden sonra da işi belli bir yere oturtacağız. Dar bölge, daraltılmış bölge vesaire, bunlar hep o görüşmelerin ardından gelebilecek şeyler. Ama nihai olarak şunu söyleyeyim, Cumhur İttifakının mutabakatı olmadan bizim tarafımızdan bir karar açıklanmaz. İttifakı sağlayıp ondan sonra açıklamamızı inşallah yapmış olacağız" dedi.