24 Eylül 2024 Salı

Akit gazetesinin yalanı kameralara yansıdı

Akit gazetesinin Kızıltepe Belediyesi'ndeki bayrağı HDP'nin indirdiği iddiasının yalan çıkmasının ardından bayrağın kayyum tarafından sökülerek, götürüldüğü anlarım görüntüleri de ortaya çıktı.
Akit gazetesi, 11 Nisan günü manşetinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkanlarını hedef almıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde Kızıltepe Belediyesi'ni kazanan HDP'li Eşbaşkan Nilüfer Elik Yılmaz'ın kayyum tarafından belediye binasına asılan bayrağı indirdiğini iddia eden Akit, haberde Yılmaz'ın fotoğrafına yer vermiş, Kızıltepe Belediye binası diye de Nusaybin Belediye binasının fotoğrafını kullanmıştı. Akit'in, "Yıkım ekibi işbaşı yaptı" manşetini kullandığı haberin yalan çıkması ardından bayrağın Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye kayyumu Mehmet Yüzer tarafından kaymakamlığa götürüldüğü ortaya çıktı. HDP de, Akit'in haberinin yalan olduğunu belirterek, tekzip yazısı gönderdi.
 
Ancak ne Akit tekzip yazısını yayınladı ne de bayrağın indirilme talimatı vererek indirten ve beraberinde Kaymakamlığa götüren Kaymakam Yüzer tarafından herhangi bir açıklama yapıldı. Bayrağın indirilme talimatını 8 Nisan gecesi verdiği ortaya çıkan Kaymakam Yüzer sessizliğini korurken, bayrağın kaymakam tarafından kaldırılmasına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı.
 
KAYYUMUN KORUMASI BAYRAĞI İNDİRİYOR
 
Belediyenin güvenlik kamera görüntülerine göre HDP'nin Kızıltepe Belediyesi'ni devraldığı 9 Nisan tarihinin sabahında bayrak yerinden indirilerek götürüldü. Görüntülerde sabah 06.51.42 sularında belediye binasının çatısına çıkmak için asansörden indiği görülen Kaymakam Mehmet Yüzer'in koruması çatıya çıkıyor. Ardından 06.57.15'te ise belediyede taşeron işçi olarak çalışan bir işçinin kayyumun korumasının arkasından asansörden inerek çatıya çıktığı görülüyor. Saat 07.04.14'te ise, taşeron işçi kucağında bayrak ile kamera açısına girerken, arkasından da kayyumun korumasının geldiği görülüyor.
 
ZIRHLI ARAÇLARIN ARASINDAN GÖTÜRÜLÜYOR
 
Devamında belediye binasının giriş kapısını çeken kamera kayıtlarında girişte bir adet TOMA aracı ve 3 zırhlı aracın arasında belediyeye ait bir adet panelvan tipi aracın durduğu görülüyor. Saat 07.17.43'te Kızıltepe zabıta amiri ilk olarak kamera açısına girerken, arkasından kayyumun koruması ve kucağında indirilen bayrağı taşıyan taşeron işçi görülüyor. Panelvan tipi aracın arkasına yüklenen bayrak ile beraber kayyumun koruması, zabıta amiri ve taşeron işçi araca binerek, saat 07.19.12'de polis nöbet kulübesinin yanında bulunan belediye kapısından çıkarak gözlerden kayboluyor.