25 Eylül 2024 Çarşamba

Akın: Umutluyuz, kararlıyız, başaracağız

Denizli'de düzenlenen halk buluşmasında konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Saray rejimini göndermeye az kaldığını söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Denizli'de halk buluşması düzenledi. Esentepe Newroz alanında gerçekleştirilen buluşmaya, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Garo Paylan, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyesi Juliana Gözen ve yüzlerce kişi katıldı.

Buluşma öncesi halk Koma Baran'ın müzik dinletisi ve halaylarla bir araya gelirken, program demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı.

Ardından Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve il eşsözcüleri halkı selamladı.

GÖZEN: FAŞİST İKTİDARI SANDIĞA GÖMECEĞİZ
TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Juliana Gözen, 11 gün sonra AKP-MHP faşist iktidarını sandığa gömeceklerini söyledi. Gözen, "11 gün sonra Kürt, Alevi, kadın, işçi, çocuk, doğa düşmanı bu faşist iktidardan hesap sormaya geliyoruz. Depremden kaybettiklerimizden sorumlu olan bu zulüm iktidarını tarihin çöp tenekesine göndermeye geliyoruz. Birileri zengin olacak diye bizler hergün açlığa sürükleniyoruz. Bizden helallik istiyorlar ama bu halk size hakkını helal etmeyecek ve hesap soracak" ifadelerini kullandı.

AKIN: CEBERRUT BİR REJİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, özgür basın emekçilerine dönük tutuklama saldırılarına tepki göstererek, "Az kaldı, bu Saray rejimini gönderiyoruz" dedi. 14 Mayıs'ın kritik bir önemde olduğunu vurgulayan Akın, Yeşil Sol Parti ağacının altında toplanan bütün muhalif güçler olarak Meclis'te halkı temsil etmeye hazır olduklarının altını çizdi. Akın, "Karşımızda devletin bütün olanaklarını ele geçirmiş ceberut bir rejim var. Bu ülkeye 21 Mart baharı nasıl geldiyse 15 Mayıs'ta bunun daha güçlüsünü getireceğiz. Sizlerde bu irade olduğu sürece bizde de bu kararlılık devam edecek. Biz umutluyuz, kararlıyız ve başaracağız. İstanbul'u kaybettirdik, şimdi de Türkiye'yi kaybettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Buluşma, "Yeşil Sol halktır, halk burada" sloganlarıyla son buldu.