25 Eylül 2024 Çarşamba

Akın: Saray rejimini tarihin çöplüğüne göndereceğiz

Yeşil Sol Parti'nin Batman'daki seçim bürosu açılışında konuşan İbrahim Akın, iktidarın savaş politikalarıyla ülke halklarına kaybettirdiğini söyleyerek, 14 Mayıs'ta iktidarı göndereceklerini ve yeni bir başlangıç yapacaklarını vurguladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk'ten oluşan heyet Batman'da seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Batman'daki halkın büyük bir ilgi gösterdiği seçim bürosu açılışı ve halk buluşmasında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, tarihi bir seçim sürecinde olduklarını söyledi. İktidarın her türlü oyunu oynarak halkları seçeneksiz bırakmak istediğini söyleyen Akın, bu oyunu bozarak Yeşil Sol Parti altında tüm ülkenin emekçilerini, ezilenlerini, kadınlarını, sosyalistlerini ve demokratların buluşturduklarını ifade etti.

Halkın coşku ve kararlılığının muhteşem olduğunu söyleyen Akın, şöyle devam etti: "Batman'da arkadaşlarımız el sallarken 5-0 yapıyor. Evet 5-0 yapacağız. Tarihin çöp sepetine gönderilmesi gereken Saray rejimini, faşizan otoriter rejimi 14 Mayıs'ta göndereceğiz. Nefes almak istiyoruz, özgür yaşamak istiyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz ve bu topraklarda insan olmaya yakışır şekilde yaşamak istiyoruz. Bunun önünde bu iktidar büyük bir engel ama sadece bunlar değil, aynı zamanda bu sistemi savunan bütün iktidar güçleri de engel. Bizim yolumuz 3'üncü Yol, bizim yolumuz Yeşil Yol, Yeşil Sol Parti'de buluşacağız arkadaşlar."

14 Mayıs'tan sonra kayyum rejimini bitireceklerini söyleyen Akın, Türkiye'nin aynı zamanda ciddi bir ekonomik krize girdiğini, bunun sebebinin ise savaş siyaseti olduğunu vurguladı. "Savaş politikasına harcananlar, bu ülke halkı için harcansa kimse yatağına aç girmez, kimse boş iftar sofrasına oturmaz, ekmekle sahurunu kapatmazdı" diyen Akın, savaş politikalarına asla fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi.

Saray rejiminin ülkeye vaat edeceği hiçbir şey kalmadığını dile getiren Akın, şöyle devam etti: "Bu savaş politikaları bittiğinde bir yılda Türkiye ekonomisinde çok rahat bir şekilde eşit, özgür, aç kalmayan insanların olduğu bir süreci örgütleyebiliriz. Size sözümüz olsun; hep birlikte Meclis'e güçlü bir şekilde Yeşil Sol Parti'yi taşıdığımızda, Batman'dan vekillerimizi 5-0 gönderdiğimizde, Yeşil Sol Parti olarak yeni demokratik ortak bir cumhuriyetin kuruluşu için 15 Mayıs'tan itibaren var olacağız, sizlerle birlikte olacağız. Bunların hırsızlığa ve yolsuzluğa yetenekleri var ama bunlarla başa çıkmayı öğrendiğimiz gibi, 14 Mayıs'ta da sandıklara ve oylarımıza sahip çıkacağız. 15 Mayıs'ta yeni bir baharın başlamasını sağlayacağız. Sokak sokak, ev ev dolaşarak oy toplayacağız, 14 Mayıs'ta da sandıklara sahip çıkacağız ve bu iktidarı göndereceğiz. O zaman yeni bir bahar başlayacak."