25 Eylül 2024 Çarşamba

Akın: Kayyum rejimini 14 Mayıs'ta göndereceğiz

Yeşil Sol Parti'nin Silvan'da gerçekleştirdiği halk buluşmasında konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, "Amed'in dört tarafında olduğu gibi halkımız dimdik ayakta. Kayyım rejimi iflas etmiş durumda. Onları 14 Mayıs'ta göndereceğiz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz'den oluşan heyetin katıldığı halk buluşmasında yüzlerce kişi bir araya geldi.

Kalabalık bir konvoyla ilçeye giriş yapan heyeti halk coşkuyla karşıladı. İlçe merkezinde konvoydan inen heyet seçim irtibat bürosuna halk eşliğinde yürüdü. Halaylarla başlayan halk buluşmasında ilk sözü DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz aldı.

AYDENİZ: KÜRT HALKI KİMSENİN KARŞISINDA DİZ ÇÖKMEYECEK
14 Mayıs'ta Kürt halkının talancıların, hırsızların saltanatına son vereceğini kaydeden Aydeniz, "Bugüne kadar; bizlere zulüm yaparak, bizleri cezaevine atarak, bizleri göçerterek, bu kirli ittifak Kürt halkının diz çökeceğini sandı. Kürt halkı, Amed halkı, Farqin halkı nasıl ki bunların akıl babalarının önünde diz çökmedi ise, bu saatten sonra da Kürt halkı kimsenin karşısında geri adım atmayacak. Diz çökmeyecek. Bunu iyi bilin" dedi. Özgürlük için bedel ödeyenlere ve halklara söz verdiklerini dile getiren Aydeniz, Kürdistan'a özgürlüğün geleceğini söyledi.

Diyarbakır hapishanesinde başlayan ve bugüne kadar devam eden mücadelenin sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getiren Aydeniz, "Kürtlerin katilleri ile ittifak yapıp, Kürtlerin geleceğini karartmaya, Kürtlerin önünü kesmeye çalışıyorlar. Kürt halkı 90'lı yıllardan bu yana bu kirli ittifakı iyi tanıyor" diyen Aydeniz, Kürt halkının kararlılığıyla kirli oyunları boşa çıkaracağını söyledi.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecride dikkat çeken Aydeniz, bu tecridi kabul etmediklerini söyledi. "İktidar da bilsin, muhalefet de bilsin ki; İmralı'nın kapıları açılmadan Türkiye'ye demokrasi gelmez, İmralı'nın kapıları açılmadan özgürlük gelmez Kürdistan'a" diyen Aydeniz, tecride karşı mücadeleyi büyüteceklerinin altını çizdi.

AKIN: ZULÜMLERE KARŞI HALKIMIZ DİMDİK AYAKTA
Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir seçim olduğuna işaret ederek, AKP-MHP iktidarının yıllardır yapmadığı bir zulüm kalmadığını vurguladı. Diyarbakır'da ise bu zulmün katlanarak sürdüğünü belirten Akın, halkın iradesinin kayyumlarla gasp edilmeye çalışıldığını söyledi. "Ama görüyoruz burada. Amed'in dört tarafında olduğu gibi halkımız dimdik ayakta. Kayyım rejimi iflas etmiş durumda. Onları 14 Mayıs'ta göndereceğiz" diyen Akın, iktidarın oyunlarını bozacaklarını söyledi.

İktidarın halkı seçeneksiz bırakmaya çalıştığını söyleyen Akın, şöyle devam etti: "Ama biz öyle bir şey yaptık ki, Türkiye tarihinde görülmemiş bir ortaklığı, birlikteliği kurduk. Bu birliktelik iki yakası bir araya gelemeyen ülkeyi dört bir yakasını bir araya getirerek, ülkenin dört bir yanında kadınları, gençleri, ezilenleri, Kürtleri, Alevileri, Çerkezleri, Rumları hepsini bir araya getirdik ve işte Türkiye'yi bu Yeşil Sol Parti'nin bilge ağacı altında topladık. Şimdi de 14 Mayıs'ta mührü Yeşil Sol Parti'nin altına vuracak ve bu iktidarı göndereceğiz arkadaşlar."

14 Mayıs'ta kötülük ittifakına "Edi bese" diyeceklerini söyleyen Akın, gerçek demokratik cumhuriyeti inşa etmek için geldiklerini kaydetti. Diyarbakır'dan 12-0 beklediklerinin altını çizen Akın, tüm halkı Yeşil Sol Parti'yi desteklemeye çağırdı.

Konuşmaların ardından büronun açılışı halaylar eşliğinde yapıldı. Botan seçim turu heyetinin turu Silvan programı ile sona erdi.