16 Eylül 2024 Pazartesi

Akhisar'da sokak ortasında şiddet gören kadın: 14 yaşımdan beri şiddet uyguluyor, şikayetlerim dikkate alınmadı

Akhisar'da sokak ortasında Yılmaz Akman'ın demir sopayla darp ettiği ve olay yerinde bulunan kimsenin darp edilmesini engellemediği genç kadın, çocuk yaşta evlendirildiği Akman'ın yıllardır sistematik şiddetine maruz kaldığını aktardı. Defalarca şikayette bulunduğunu, Yılmaz Akman'ın tutuklandığını ancak tekrar salındığını, hatta denetimli serbestlikte dahi kendisini darp ettiğini söyleyen genç kadın, yıllardır hiçbir şikayetinin kale alınmadığını yaşanan son olay gündem olduğu için tepki topladığını belirtti. Çocuğun psikolojisinin çok bozulduğunu kaydeden genç kadın sosyal medyadan videoların silinmesini istedi. 

AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikaları ve yargının cezasızlık  ödülünden güç alan erkekler, kadına yönelik şiddet uyguluyor. Yıllardır kadın ve çocuğa yönelik şiddete karşı yürütülen mücadeleyle elde edilen toplumsal duyarlılık ise ortadan kalkıyor. Bunun son örneği Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşandı. 

Henüz çocuk yaşta Yılmaz Akman'la evlenmeye zorlanan 19 yaşındaki genç bir kadın sokak ortasında Akman tarafından demir çubukla darp edildi. Olay yerinde olan çok sayıda kişi ise yerde yatan ve "hamileyim" diyerek yardım isteyen genç kadının talebini duymazdan geldi. Genç kadın, 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde şiddet gördü. Ne çocuk oradan uzaklaştırıldı ne de erkek engellendi. Uzun bir süre sonra yaşlı bir adam erkeği engelledi. Şiddet anının sosyal medyada gündem olmasının ardından Yılmaz Akman gözaltına alındı ve tutuklandı. Ancak Akman daha önce de tutuklanmış, hapishaneden çıkar çıkmaz da şiddetini sürdürmüş. 

'BİR KİŞİ BİLE ÇOCUĞUMU UZAKLAŞTIRMAMIŞ'
Gazeteci Tuğba Özer'in ulaştığı genç kadın, Yılmaz Akman'ın kendisine yıllardır sistematik şiddet uyguladığını, defalarca ölümün kıyısından döndüğünü aktardı. Sokak ortasında maruz kaldığı şiddetin 5 gün önce yaşandığını, sosyal medyada gündem olmasının ardından Yılmaz Akman'ın  tutuklandığını söyleyen genç kadın, "Bu beni ilk darp edişi değil, defalarca ölümün kıyısından döndüm. Bu kez yaşananlar kameraya yansıdığı için dikkat çekti. Ben orada keşke ölseydim ama çocuğum bunları görmeseydi. Çocuğuma bu görüntüleri kim unutturacak? Bir kişi bile çocuğumu oradan uzaklaştırmamış" dedi.

'KAFAM ŞİŞ VE 3 TANE ZIMBA VAR ŞU AN'
Şiddete ilk uğradığında 14 yaşında olduğunu ancak Yılmaz Akman'dan ayrılamadığını söyleyen genç kadın, en son boşanma kararı aldığını ve her yerden engellediğini söyledi. Yılmaz Akman'ın talebi üzerine 3 yaşındaki çocuğu için bir parkta görüşmeyi kabul ettiğini aktaran genç kadın, şiddete uğradığı sırada gülenlerin olduğunu söyledi. Genç kadın, "Hamileyim ve kanamam da oldu. Kafam şiş ve 3 tane zımba var şu an. O an benim için tarif edilemez. Benim yüzümde onun dayaklarından kaynaklanan bir sürü iz var. Kaşımı yardı, burnumu kırdı. Ben artık yüzümde yeni darbe olmasın diye çocuğun yanında yüzümü de korumaya çalıştım o an. Birlikteliğimiz boyunca uyguladığı şiddet nedeniyle suratımda o kadar iz bıraktı ki her yerimde dikiş ve yarık izi var. Babaannemin desteğiyle hayatta kalıyorum şu an."

'DAHA ÖNCE DE CEZAEVİNE GİRDİ ÇIKTI, BENİ DÖVMEYE DEVAM ETTİ'
Genç kadının "cezaevinden çıkar ve çocuklarım ile bize bir şey yapar diye korkuyorum" ifadelerini kullandı. Genç kadın, "Daha önce de çok kez şikayet ettim kendisini. Şikayetlerim çok kale alınmadı. Cezaevinde girdi çıktı ama tekrar salındı. İmza denetime tabi tutuldu ama beni dövmeye devam etti" dedi. 

'KENDİNİ KORUYAMAMIŞSIN ÇOCUĞU NASIL KORUYACAKSIN'
Olayın ardından Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden gelen görevlilerin "orada kendini koruyamamışsın çocuğu nasıl koruyacaksın" dediğini aktaran genç kadın, görevlilerin daha sonra çocuğa bakabileceğine inandığını, çocuğunun da kendisine ihtiyacı olduğunu söyledi.

VİDEOLARIN SİLİNMESİNİ İSTİYOR
Genç kadın son olarak çocuğun psikolojisinin çok bozulduğunu, daha fazla etkilenmesini istemediğini o yüzden de videoları sildirmeye çalıştığını belirtti.

Olaya dair savcılık tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.