16 Eylül 2024 Pazartesi

AKD: Suikast sonucu iki kadın gazetecinin katledilmesini lanetliyoruz

Gazeteciler Gülistan Tara ve Hero Bahadin'in katledilmesine tepki gösteren Avrupa Kadın Dayanışması (AKD), "Sömürgeci, işgalci, katliamcı tüm güçlere karşı sessiz kalmayacağız. Faşist AKP-MHP iktidarı bilsin ki her öldürülenle yeniden daha güçlü ayağa kalkıyoruz" dedi. 

Avrupa Kadın Dayanışması (AKD), sömürgeci Türk devletinin yıllardır yürüttüğü kirli savaşını son yıllarda yoğunlaştırdığı Güney Kürdistan'da özellikle kadın siyasetçileri ve gazetecileri suikastlarla hedef alarak katletmeyi sürdürdüğünü belirtti. 23 Ağustos günü Türk devletine ait SİHA ile Süleymaniye'de Kürt gazetecilerin bulunduğu aracın bombalanmadığını, Sterk TV muhabirleri Gülistan Tara ve Hero Bahadin'in katledildiği hatırlatılan açıklamada, saldırı lanetlendi.

Güney Kürdistan'da Türk devletinin her istediği noktayı bombaladığı kaydedilen açıklamada, "Belirlediği devrimci kişilere suikastlar düzenliyor. KDP'nin Türkiye'yi ziyaretinin ardından faşist saray rejiminin artan saldırıları,  KDP'nin işbirlikçiliği, desteğiyle yapılıyor. Medya savunma alanlarında yenilgiye uğrayan, her an ilan ettiği 'zaferi' bir türlü elde edemeyen faşist Türk devleti, 'kazanıyorum' propagandası için sivilleri, gazetecileri, siyasetçileri suikastla katlederek devam ediyor. Bu katliamlara, yerli işbirlikçiler, ajanlar zemin hazırlamaktadır. Savaşın hiçbir ahlakına uymayan faşist Türk devletinin ittifakları tüm bu katliamların birinci derecede sorumlusudur. Kürt kadın hareketinin Paris'te katledilen devrimci kadınlar Sakine Cansız, Evin Goyi ve  Süleymaniye'de suikast sonucu katledilen Nagihan Akarsel'in ardından erkek egemen faşist iktidar   kadın özgürlük mücadelesini durduramadı. Yoldaşlarımız,  kız kardeşlerimiz gazeteci Gülistan ve Hero'yu saygıyla anıyor, anılarını kararlı mücadelemizde sürdüreceğimize, hesaplarını soracağımıza söz veriyoruz. Biz Avrupa Kadın Dayanışması (AKD) olarak, sömürgeci, işgalci, katliamcı tüm güçlere karşı sessiz kalmayacağız. Faşist AKP-MHP iktidarı bilsin ki her öldürülenle yeniden daha güçlü ayağa kalkıyoruz! Gülistan Tara ve Hero Bahadin ölümsüzdür! Jin, jiyan, azadi" denildi.