22 Eylül 2024 Pazar

AKD: Faşizmin gözaltı, tutuklama saldırıları karşısında susmuyoruz

Avrupa Kadın Dayanışması, geçen hafta yaşanan gözaltı saldırısının ardından Sosyalist Kadın Meclisleri üyesi kadınlar hakkında verilen ev hapsi kararlarına tepki gösterdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik gözaltı saldırısı ve tutuklamalara Avrupa Kadın Dayanışması'ndan tepki geldi.

Tutuklamaların yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Sosyalist Kadın Meclisleri MYK üyesi Satiye Ok, ajansımız muhabiri Pınar Gayıp, Alev Özkiraz ve Ceren Çoban hakkında verilen ev hapsi kararına da tepki gösteren Avrupa Kadın Dayanışması açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sosyalist kadınların ev hapsine dönük itirazlarının kabul edilmesini istiyoruz. Gözaltı sonrası tutuklanan sosyalistlerin derhal serbest bırakılmasını, adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların adli kontrollerinin ve yurt dışına çıkış yasaklarının derhal ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Faşizmin korkusu boşuna değil. Bu korku kadınların ve ezilenlerin zulme karşı giderek büyüyen isyanıdır. Bu isyanın öncü gücü kadınların zaferi uzak değil yakındır."