25 Eylül 2024 Çarşamba

Ailesi ve arkadaşlarından Mustafa Koçak için açıklama

Ailesi ve arkadaşları, "Adil ve bağımsız mahkemelerde yargılanma" talebiyle 36 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak için açıklama yaptı, "Mustafa evladımızın cansız bedenini omuzlarımızda taşımak istemiyoruz" dedi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz cinayeti davasında müebbet hapis cezası ile yargılanan ve "Adil ve bağımsız mahkemelerde yargılanma" talebiyle 90 gün açlık grevinde kaldıktan sonra eylemini ölüm orucuna çeviren Mustafa Koçak'ın ailesi İdil Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıya, İdil Kültür Merkezi emekçileri ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyeleri de katıldı.

MUSTAFA'NIN ARKASINDAYIZ
Basın toplantısında ilk olarak söz alan Mustafa Koçak'ın annesi Zeynep Koçak, 13 Ekim'de çocuklarının durumuna dikkat çekmek için Ankara'ya yürümek istediklerini ancak Gebze'de gözaltına alındıklarını hatırlattı. Bursa ve Ankara'da da engelleme ve gözaltı ile karşılaştıklarını söyleyen Koçak, "Biz Mustafa ve tüm tutuklular için adalet istiyoruz. Cezaevi müdürü, sürekli Mustafa'yı tehdit ediyor. Sonuna kadar Mustafa'nın arkasındayız" dedi.

TAYAD'LI AİLELER: HER TÜRLÜ BEDELE HAZIRIZ
TAYAD'lı aileler adına konuşan Cemile Temizkalp, Mustafa Koçak'ın 2 yıl önce yol ortasında gözaltına alındığını hatırlattı. Temizkalp, "Mustafa'ya karakolda işbirlikçilik teklif edildi, kabul etmediği için işkence gördü. Berk Ercan adında bir itirafçının ifadeleri ve mahkemenin keyfi kararı ile tutuklandı. Mahkeme heyeti başkanı kişisel kanaatini kullanarak ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl ceza verdi" şeklinde konuştu.

İki yıldır hukuki yollara başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Temizkalp, bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi ve "Bedeli ne olursa olsun, her türlü bedeli göğüslemeye hazırız" dedi.

İdil Kültür Merkezi emekçilerinden Tuğçe Tayyar de Mustafa Koçak ve 173 gündür açlık grevinde olan Grup Yorum için adalet talebinde bulunduklarını ifade etti.

'MUSTAFA'NIN CANSIZ BEDENİNİ OMUZLARIMIZDA TAŞIMAK İSTEMİYORUZ'
TAYAD'lı Ailelerden Feridun Osmanoğlu da konuştu, "Bu ülkede özgürlük mücadelesi sürdüğü sürece adalet yürüyüşümüz sürecek. Ne pahasına olursa olsun bizler evlatlarımızın yanındayız. Mustafa evladımızın cansız bedenini omuzlarımızda taşımak istemiyoruz" dedi.

Toplantıda, 2016 yılında Dersim’de Seyit Rıza Meydanı'nda oğlunun kemiklerini almak için 90 gün açlık grevi yapan Kemal Gün, İdil Kültür Merkezi emekçileri Cenk Turan, Deniz Eriş ve Özgürcan Elbiz de birer konuşma yaptı.