24 Eylül 2024 Salı

Aileler bugün de Kocaeli Valiliği'nin önündeydi

Tecridin kaldırılması için açlık grevinde olan çocuklarının sesini yükselten aileler, bugün de Kocaeli Valiliği önünde açıklama yaptı, yasak kararının kaldırılmasını istedi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle çocukları açlık grevinde olan aileler, Gebze M Tipi Kapalı cezaevi önündeki nöbet eylemlerini yasaklayan Kocaeli Valiliğinin önünde açıklama yaptı. 
 
Ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Ayşe Sürücü de eşlik etti. 
 
Ailelerin ve milletvekillerinin vali ile değil, vali yardımcısı ile görüşebilecekleri belirtildi. Bunun üzerine açıklama yapıldı. 
 
HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, yeni ölümlerin olmaması için çaba harcadıklarını belirtti, randevuları olmadığı gerekçesi ile valilikle görüşme taleplerinin reddedildiğini söyledi. 
 
Ne olursa olsun ailelerin mücadelelerinden vazgeçmediğini, tüm kapıları çaldığını kaydeden Hatimoğulları, "Şuan en büyük arzumuz ve isteğimiz Türkiye'de Leyla Güven'in başlatmış olduğu bu açlık grevinin hiçbir cenaze çıkmadan sonuçlanmasını sağlamaktır. Bu konuda Türkiye'deki bütün demokratik kitle örgütleri, vicdanı adaletten, barıştan, demokrasiden yana olan her kesime çok büyük görevler düşmektedir. Burada bizler şunu ifade etmek istiyoruz; asla ama asla hiç bir çocuğumuz yaşamını kaybetmesin" dedi.
 
Aileler, açıklamanın ardından valilik önünden ayrıldı.