23 Eylül 2024 Pazartesi

AHEF'ten iş bırakma eylemine destek verenlere teşekkür 

AHEF Başkanı Noyan, 17-18 Şubat ve 14-15-16 Mart eylem takvimi sürecinde korkmadan eylemlere katılan meslektaşlarına ve kendilerine destek olan demokratik kitle örgütlerine teşekkür etti. 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Kemal Noyan, geniş katılımla gerçekleşen iş bırakma eylemlerine katılan ve destek verenlere teşekkür etti.

Noyan, "Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'nu iş bırakma eylem kararına götüren asıl neden sağlık sisteminde yaşanan sorunların toplum sağlığını olumsuz etkileyecek noktaya ulaşmış olması. Hasta muayene sürelerinin yetersiz olması, aile hekimlerinin üzerindeki gereksiz iş yükünün hasta muayene sürelerini daha da kısaltması, birinci basamak sağlık hizmetlerinin verildiği aile sağlığı merkezlerinin giderlerinin artması ve cari ödemelerle bu giderlerin karşılanamayacak noktaya gelmesi, cari gider ödemelerinin yeniden düzenlenmemesi durumunda yaklaşık 20 bin kişinin işsiz kalabileceği, hekimlerin özlük haklarının yeterli olmaması, çıkarılan ceza yönetmeliğiyle hekimlerin üstü kapalı tehdit, mobbing ve baskıyla karşı karşıya kalmaları ve sağlıkta şiddeti önleyecek etkin yasal düzenlemelerin olmaması nedeniyle sağlıkta şiddet vakalarındaki artış iş bırakma eylemlerinin temel gerekçeleri arasında yer aldı" dedi. 

Noyan iş bırakma eylemlerinde mutsuz hekimler ve sağlıkta işleyiş sorunlarının ortaya çıkaracağı ağır faturanın toplumun genel sağlığının bozulmasıyla ödeneceğine dikkat çekildiğini hatırlattı.