23 Eylül 2024 Pazartesi

AHEF'ten açıklama

Haksız ve hukuksuz şekilde sözleşmesi feshedilen üyelerine ilişkin açıklama yapan AHEF, "AHEF, 76 il derneği ve 30 bin aile hekimi için mücadelede kararlıdır ve bu mücadeleyi anayasal haklarını sonuna kadar kullanarak sürdürecektir" dedi. 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), "özellikli izlem" yapmadığı iddiasıyla sözleşmesi fesih edilen üyeleri Taylan Uğur'a ilişkin açıklama yaptı. Covid-19 salgınında en önde çalışarak mücadele edildiği kaydedilen açıklamada, mücadelenin sonuna kadar süreceği belirtildi. 

Açıklamada, "Hal böyleyken Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği üyemiz Dr. Taylan Uğur Gündüz'ün sözleşmesi 1 Mayıs 2021- 15 Mayıs 2021 tarihleri arasında, 'özellikli izlem' yapmadığı gerekçesiyle feshedilmiştir. Oysa 'özellikli izlemler' aile hekimlerinin görev tanımında yoktur ve bu konuda ceza puanı uygulanamaz. Bu nedenle AHEF Hukuk Komisyonu Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği ile süren hukuki sürece dahil olmuştur ve gelişmeleri yakından izlemektedir" denildi.

Diğer taraftan bu olayın uygulanan politikalarla, aile hekimlerinin iş güvencesi olmadan, istenirse herhangi bir kasıtla ya da hukuki dayanağı olmayan gerekçelerle sözleşmesinin her an feshedilebilecek bir konumda çalışmaya zorlandığını gözler önüne serdiği ifade edilen açıklamada, "AHEF'in böyle bir durumu kabul etmesi mümkün değildir. AHEF, 76 il derneği ve 30 bin aile hekimi için mücadelede kararlıdır ve bu mücadeleyi anayasal haklarını sonuna kadar kullanarak sürdürecektir" diye belirtildi.