25 Eylül 2024 Çarşamba

AGİF: Rote Aufbau Hamburg yalnız değildir

Almanya'nın bir çok kentinde Rote Aufbau (Kızıl İnşa) üyelerinin evlerine 31 Ağustos'ta düzenlenen polis baskınına ilişkin açıklama yapan AGİF, saldırılara karşı mücadele ve kenetlenme çağrısı yaptı.

AvEG-Kon'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya'nın Hamburg kenti başta olmak üzere çok sayıda kentte Rote Aufbau (Kızıl İnşa) üyelerinin evlerine 31 Ağustos'ta düzenlenen polis baskınına ilişkin açıklama yaptı. AGİF, "Rote Aufbau Hamburg yalnız değildir" dedi.

"129 a/b yasaları devrimci mücadeleyi engelleyemez" denilen açıklamada, "129 a yasası kapsamında gerçekleşen polis saldırısında evlere baskın düzenleyen polis ayrıca Hamburg kentinde AGİF, SKB ve Young Struggle'nda faaliyetlerini yürüttüğü devrimcilerin ortak derneği Lüttje Lüüd'e de baskın düzenledi" bilgisi verildi.

"Geçtiğimiz cumartesi Alman parlementosuna girmeye çalışan ırkçı ve faşist siyasal gruplar faaliyetlerine devam ederken, ezilenlerden yana daha adil bir dünya mücadelesi yürüten devrimciler 129 a/b anti-terör yasaları kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmaktadır" denilen açıklamada, "Koronavirüs pandemisi ile birlikte ağırlaşan ekonomik krize, adaletsizlik yelpazesinin genişlemesine ve buna bağlı özgürlük mücadelesinin büyümesinden korkan CDU-CSU-SPD Büyük Koalisyonu bu baskınlarla psikolojik üstünlük sağlamaya çalışmaktadır" diye belirtildi.

AGİF, saldırılara karşı mücadele ve kenetlenme çağrısı yaptı.