23 Eylül 2024 Pazartesi

Ağaç A.Ş'de müdür Şişman şefleri işten atma tehdidiyle Türk-İş'e üye yaptı

Ağaç A.Ş. Lojistik Müdürü Barış Şişman, yanına çağırdı şeflerin işten atma tehdidiyle bilgilerini aldı ve e-devlet'e girerek Türk-İş'e üye yaptı. Şişman, reddeden şefleri de önce şeflikten almakla daha sonra da işten atmakla tehdit etti. 

İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş.'de işçi düşmanlığı ve sarı sendika dayatması sürüyor. İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan ve şu an İYİP'li olan Ali Sukas'ın genel müdürlüğünde yönetilen Ağaç AŞ'de işçiler Türk-İş'e bağlı Orman-İş üye olmaya zorlanıyor, işten atılmakla tehdit ediliyor, aidat adı altında işçilerden haraç toplanıyor. 

Geçen hafta "Ağaç AŞ'de 'rant çetesi' işçilere baskı kuruyor" başlıklı haberimizde rant çetesi haline gelen İYİP'li Genel Müdür Ali Sukas ve İYİP Bağcılar İlçe Başkanı Sururi Karabal'ın işçilere yönelik baskılarını aktarmıştık. 

Ajansımıza ulaşan şeflerden biri Üretim ve Lojistik Müdürü Barış Şişman'ın şefleri tehditle Türk-İş'e üye yaptığını kaydetti. İşten atılma tehlikesi olduğu için ismini yayınlamayacağımız işçi ETHA'ya şunları aktardı: "Müdür Barış Şişman bizi (şefleri) yanına çağırdı. Kendi bilgisayarından işçilerden zorla bilgilerini alarak e-devlet'ine girdi ve Türk-İş'e üye yaptı. Reddedenler oldu, onları da önce şeflikten almakla daha sonra da işten atmakla tehdit etti."