23 Eylül 2024 Pazartesi

Ağaç A.Ş. işçileriyle uluslararası dayanışma mesajı

10 farklı ülkeden ormancılık ve tarım meslek örgütleri, paylaştıkları ortak mesajla Ağaç A.Ş. işçilerinin zaferini selamladı.

10 farklı ülkeden ormancılık ve tarım alanında çalışan emek örgütleri, DİSK/BTO-SEN üyesi Ağaç A.Ş. işçilerinin kazanımla sonuçlanan direnişlerini selamladı.

14 Haziran günü Dünya Ticaret Örgütü'nün (WTO) neoliberal politikalarına tepki göstermek, emekten yana alternatiflerini halklara duyurmak için bir araya gelen emek örgütleri, aynı gün zafer elde eden Ağaç A.Ş. işçilerinin yanında olduklarının altını çizerek, “Orman, tarım, park ve bahçeler ve tohumluk ekim, dikim ve hasat emekçileri olarak hepimiz kadın, erkek, göçmen, yerli; bir sınıfın, bir mücadelenin çocuklarıyız. Sizleri, direnişinizi ve başarılarınızı en samimi dayanışma duyguları ile selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ortak dayanışma mesajı yayınlayan örgütlerin listesi ise şöyle: Kanada Ulusal Çiftçiler Sendikası (NFU), Filistin Tarım Komiteleri Sendikası (UAWC), Hint Çiftçiler Sendikası (BKU), Arjantin Santiago del Estero Köylü Hareketi (MoCaSe), Mali Çiftçi Örgütlerinin Ulusal Koordinasyonu (CNOP), NACOPAG Gambiya, FFD ABD, MAPUCHES-E Şili, ASOCAMPO Kolombiya, MRW Tunus.