23 Eylül 2024 Pazartesi

Ağaç A.Ş. işçilerinin direnişi ikinci gününde

İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş. işçilerinin mobbing, işten atmalar ve sefalet ücretine karşı Saraçhane'de başlattığı direniş ikinci gününde. İşçilerin direnişi sonucu belediye yönetimiyle belli konularda mutabakata varıldı ancak, TİS uygulanmasını isteyen işçiler tüm haklarını alana kadar gitmeyeceklerinin altını çizdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ağaç A.Ş. işçilerinin direnişi ikinci gününde Saraçhane'de devam ediyor. BTO-SEN üyesi işçiler, dün geceyi de Saraçhane'de geçirdikten sonra halaylar ve "Direne direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarıyla bekleyişini sürdürüyor. Sendika ve belediye yönetimi arasında gerçekleşen görüşmelerde, atılan işçilerin geri alınması ve işçilere mobbing uygulayan Hakkı Yöklük, Müslüm Turgut Özcan, Aylin Tomaçoğlu isimli müdürlere ve 2 şefe soruşturma açılması konusunda mutabakata varıldı. Öte yandan işçilerin ücretine zam yapılması ve toplu iş sözleşmesi imzalanması konusunda bir gelişme henüz sağlanmadı.

İşçiler, İYİ Partili Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas'ı ise istifaya çağırdı. Türk-İş üyesi bir grup işçi de direnişe katılırken, Hakkı Yöklük isimli müdürün Pendik şantiyesinde koğuşlarda kalan Kürt işçileri koğuşlardan atmasıyla birlikte pek çok şantiyeden işçiler tepki göstermek için Saraçhane'ye gelmeye devam ediyor.

Direnişe Limter-İş, Dev Yapı-İş, Sosyal-İş sendikalarının yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü destek verirken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Züleyha Gülüm ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) İstanbul İl Eş Başkanı Roni Gören de direnişteki işçilerin yanındaydı.