23 Eylül 2024 Pazartesi

Ağaç AŞ işçileri iş bıraktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç AŞ'de İYİP'li yöneticilerin BTO-Sen düşmanlığını, işçilere dayatılan düşük ücretler ve kötü çalışma koşulları dayatması eklendi. Pendik şantiyesinde çalışan işçiler sabah saatlerinde iş bırakma eylemi yaptı. İBB ve Ağaç AŞ yönetimine saat 16.00'a kadar süre tanıyan işçiler, verilecek yanıta göre eylemlerine devam edip etmeyeceklerine karar vereceklerini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç AŞ'de sendika düşmanlığının ardından işçilere düşük ücret dayatması ve kötü çalışma koşulları dayatması başladı.

Ağaç AŞ'deki İYİP'li yöneticilerin işçi ve sendika düşmanı tutumlarına karşı Pendik şantiyesinde iş bırakma eylemi başladı. Sabah saatlerinde 20 şantiyede toplanan işçiler taleplerini içeren bildiriyi okudu. İşçiler ayrıca İBB ve Ağaç AŞ yönetimine iletmek üzere taleplerini içeren imza kampanyası başlattı.

Talepleri kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini ve birlik içinde mücadeleye devam edeceklerini belirten işçiler, ücretlerinin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi.

DİSK'e bağlı BTO-Sen üyesi işçiler, Pendik şantiyesinde iş bırakma eylemi yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde en ağır işlerde çalıştıklarını, fakat en düşük ücreti aldıklarını söyledi. İşçiler bugün çalışmayacaklarını, saat 16.00'a kadar şantiyede bekleyeceklerini ve kendilerine verilen yanıta göre iş bırakma eylemine devam edip etmeyeceklerine karar vereceklerini açıkladı.

MAAŞLARIMIZ FATURALARLA ERİDİ
Pendik şantiyesinde açıklama yapan işçiler, elektrik, doğalgaz ve su faturaları nedeniyle maaşlarının eridiğine işaret etti, "Kira, gıda giderleri, eğitim masrafları gibi en temel ihtiyaçlara bile ücreti yetmeyen işçileriz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu'nun da dediği gibi gerçek enflasyon TÜİK'in açıkladığı rakamın üç katıyken, gerçek enflasyona ilişkin açıklanan son rakamlar yüzde 115'i geçmişken, çalışanlar açısından gerçek enflasyon çok daha yüksekken, bizler enflasyon farkı konuşulduğunda hatırlanmayanlarız" diye belirtti.

Çalışma koşullarının düzeltilmesini, insan onuruna yakışır bir ücret taleplerinin karşılanmasını isteyen Ağaç AŞ işçileri, "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganını attı.