1 Ekim 2024 Salı

Adnan Kahveci Parkı talan edilmek isteniyor

Adnan Kahveci Parkı, yap-işlet-devlet yöntemiyle 15 yıllığına kiraya verildi. Talan projesine karşı kurulan Adnan Kahveci Parkı Dayanışması, Yenimahalle Belediyesi’nin derhal bu yanlıştan dönmesini istedi ve dayanışma çağrısı yaptı.

Ankara Batıkent’te bulunan ve halkın soluk aldığı alanlardan olan Adnan Kahveci Parkı ranta açılıyor. Tadilat bahanesi ile uzun zamandır kapalı olan park, Yenimahalle Belediyesi tarafından yap-işlet-devret yöntemiyle aylık 7 bin 500 bedelle 15 yıllığına Arstek İnşaat Tic. A.Ş.’ye kiraya verildi.

Park alanına düğün salonu, market, gözleme evi yapılarak, park betonlaştırılacak ve özel ticari alan haline getirilecek.

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi’nin uzun zamandır sulamadığı için ağaç ve çimleri kuruyan parkın, güvenliği de sağlanmayarak halkın kullanımı engellendi.

Bu talan projesine karşı kurulan Adnan Kahveci Parkı Dayanışması, "hizmet" adı altında yapılmaya çalışılan rant projesine karşı mücadele çağrısı yaptı. Parkın son zamanlarda pislik içinde olması ya da içerisinde yapılan gürültünün çevredeki sakinleri rahatsız etmesinin, parkı yıkarak rant ortamına çevirmeyi değil gerekli önlem ve iyileştirmelerin yapılmasını gerektirdiğini kaydeden Dayanışma, belediyenin bu görevini derhal yerine getirmesini istedi.

PARKTA EYLEM YAPILDI
"Çayını, simidini al da gel" çağrısıyla Adnan Kahveci Parkı’nda bir araya gelen çok sayıda kişi talan projesini protesto etti.

Ağaçlara "ağacıma dokunan yanar", "ağacıma dokunursan yeni bir Gezi yaşarsın" yazılı notlar bırakılan etkinlikte söz alan Şehir Plancıları Ankara Şubesi’nden Ömer Dursunüstün, parkın mangal dumanı ve güvenlik bahane edilerek ranta açıldığını, asıl sorunun burada yaşayan insanların yaşam alanlarına müdahale olduğunu kaydetti.

İnşaat Mühendisleri Odası’ndan Ulaş Beştepe ise hukuki süreci takip ettiklerini belirtti ve "Halka ait alanları hangi parti yaparsa yapsın ranta açılmasına karşı olacağız" dedi.

Adnan Kahveci Parkı Dayanışması da konuşmaların ardından talan projesini anlatan ve dayanışma çağrısı yapan bildirileri halka dağıttı.