1 Ekim 2024 Salı

'Adil yargılanma hakkı sağlansın, Aytaç Ünsal yaşasın'

Ankara Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu, ÇHD, ÖHD, İHD, SES ve TİHV, ölüm orucu direnişinin 212. gününde olan Aytaç Ünsal'ın açlık grevinin sonlandırması için gerekli koşulların bir an önce sağlanması istendi.

Avukat Ebru Timtik'in ölüm orucu direnişinin 238. gününde yaşamını yitirmesinin ardından ölüm orucu direnişinin 212. gününde olan Aytaç Ünsal'ın sağlık durumunun kritik eşiği geçmesi üzerine demokratik kitle örgütleri Ankara Tabip Odası'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Ankara Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu, ÇHD Ankara Şube, ÖHD Ankara Şube, İHD Ankara Şube, SES Ankara Şube ve TİHV tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankara Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Dr. Benan Koyuncu, Adli Tıp Kurumunun raporuna rağmen tahliye edilmeyen Ünsal'ın sağlık durumu hakkında bilgi vererek pandemi hastanesinde tedavi görüyor olmasının Ünsal için başlı başına bir risk teşkil ettiğini belirtti. Avukat Aytaç Ünsal'ın bağımsız hekimler tarafından izlenme hakkı ve hekim seçme özgürlüğünün elinden alındığına işaret eden Dr. Koyuncu, bu talebin yerine getirilmesini bundan sonraki süreç için son derece önemli bulduklarını kaydetti.

Dr. Koyuncu, Aytaç Ünsal'ın açlık grevinin sonlandırması için gerekli koşullarının bir an önce sağlanmasını istedi.